Цветан Цветанов: Борисов иска да реализира мечтата на Първанов за "Големия шлем" от руски проекти

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не трябва да е следващият прмиер на България, каза още бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов Източник: NOVA News
  • Сподели

В партия "Републиканци за България" има една червена линия - това са БСП, ДПС и ГЕРБ, защото за мен ГЕРБ и ДПС в момента са едно цяло. От тази гледна точка смятам, че трябва да се промени цялостонто политическо говорене и да се промени статуквото, което има днес в България", започна своето участие в предаването "Офанзива" по NOVA News лидерът на ПП "Републиканци за България" Цветан Цветанов. 

"Това, което ние си поставяме като цел за изборите е да бъдем в тройката на най-добре представилите се партии, добави Цветанов. Колкото и да Ви изглежда несериозно на базата на социологическите проучвания. Броят на депутатите ни ще зависи от това, колко формации ще вляат в следващото НС. Смятам, че ще бъдат 5 или 6 формации", влезе в ролята на политическа врачка бившият втори в ГЕРБ. 

 

Според Цветанов в момента поведението на Борисов, безогледното харчене и раздаване на пари от джипката ще  е неблагоприятно за всеки следващ, който ще дойде да управлява. "Защото дефицитът ще бъде огромен, дори вече се заговори да се влезе в актуализация на бюджета. Няма как да бъде изпълнена приходната част от бюджета, а разходната вече е над това, което е предвидено да се прави като разход", коментира Цветанов.  На въпрос как това негово мнение кореспондира с днешното повишаване на рейтинга на България от рейтинговата агенция Fitch, Цветанов не успя да отговори адекватно, а зацикли в повторение на мантрата, че "след парламентарните избори ще има актуализация на бюджета". 

 

Цветан Цветанов продължи с мението, че следващият министър-председател не трябва да бъде нито лидерът на ГЕРБ, нито на БСП. "Трябва да бъде безспорна личност, с професионални качества. И от тази гледна точка трябва да се търси точно тази подкрепа, за да може да се очертае хоризонт, политики и реформи в България. Защото всичко останало пак ще вървим в тази спирала надолу и няма да отиваме нагоре", издекламира Цветанов, като влезе в обичайното си объркано говорене.  Една партия заявява, че е евроатлантическа в НС и това е ГЕРБ, но е само фасада, прокарвайки други проекти като "Турски поток". Транзитните такси няма да могат да изплатят вложените средства. От 2019 е факт, че когато гласуваш за ГЕРБ получаваш ДПС. Търсиха ме да подкрепим на балотаж в Исперих ДПС, но ние подкрепихме независим. Сега се губят позициите, там и в Разград", продължи с опорките и клишетата Цветанов.
"На частичните избори след седмица в Шумен няма кандидат на ГЕРБ, но подкрепят Бейзат на ДПС. И той реди шуменската листа на ГЕРБ за парламентарните и е убедил премиера синът му да е втори в листата", пусна поредна интрига той.


Радев имаше доста тежък мандат, както беше и на Плевнелиев 2013. Имал съм много различия с Радев. Нито Радев, нито Борисов се справиха с това, което направиха последните 4 години.  За политическа саморазправа се използват специализирания съд и прокуратура, каза Цветанов, който беше сред основните двигатели преди десетина години за създаването на такъв съд и прокуратура.

"Никой не говореше в управленската програма на ГЕРБ за АЕЦ "Белене". Той всъщност иска да реализира да реализира мечтата на Георги Първанов за "Големия шлем", за руските енергийни проекти, които трябва да бъдат реализирани в България", добави бившият втори в ГЕРБ. И секунди след това Цветанов се обяви за изграждане на АЕЦ "Белене", с руски реактори и американска технология и гориво. 

 

 

Още от "Политика"

Евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов: Подкрепете най-добрия кандидат за кмет на община Баните - Павлин Белчев!

Две неща са много важни за мен – приемствеността и професионализмът. Приемственост заради това, което направи баща ми. Заради това, че общината започна да се развива в градивна посока. Професионализъм - защото работя от 13 години в Министерство на земеделието, съответно съм натрупал достатъчно експертен и административен опит, който да ми помага да си върша работата като кмет ефективно и резултатно, посочи кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Борисов: Изграждането на по-силен ЕС в областта на сигурността и отбраната засилва и НАТО (ВИДЕО)

Евролидерите и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг  обсъдиха т.нар. "Стратегически компас". Разработването на документа започна през 2020 г. като целта му е да внесе по-голяма съгласуваност в отделните инициативи в областта на сигурността и отбраната

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Цигани бият военни и милиционери в комунистическа България

Единственият извод, който може да се направи при запознаването с документите за състоянието на циганската престъпност от онова време е, че тя в определен смисъл е била катализирана от опитите за социална инженерия, непреставали през целия 45-годишен период на комунистическия режим

Последни новини

Най-четени