Цветан Цветанов: Честни бяха изборите, когато в ГЕРБ ги правех аз

На въпрос колко часовника има от Борисов, Цветанов отговори, че са 11. Не ги нося, суеверен съм и нося един от 20 години, разкри в предаването "120 минути" по bTV Цветан Цветанов, председател на "Републиканци за България"

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов Източник: bTV

През 2019 имаше уговорка между Герб и ДПС, имаше преливане на гласове. И сега има подобни индикации, например в Ботевград. В Гурково с натиск и договорка на най-високо политическо ниво общината беше продадена на ДПС. Хората от бизнеса там са мачкани. 2018 питах Борисов дали е вярно, че има договорки с ДПС, той отрече, но имаше ясни индикации за това. В Борино ДПС и местната власт искаха да вземат Ягодинската пещера. Тя е към туристическия съюз. Тогава направиха контакт с министър Кралев и започна прехвърлянето на това дружество към община Борино. Тогава се намесих. Карадайъ разговаря с Борисов. Той разпореди на Нанков, който нареди на областния управител да задейства прехвърлянето на Ягодинската пещера, каза Цветанов.

Оцеляването на ГЕРБ, респективно на премиера - искам да направя едно разграничение от честните членове и симпатизант - е функция на ДПС, каза бившият втори в ГЕРБ.
"Когато гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС. Не разбирам защо мълчат Дариткова, Караянчева, те са ме молили да противодействам на тези смени, които премиерът прави по искане на Мустафа Карадайъ", заключи Цветанов.
На въпрос дали част от контактите с ДПС са минавали през него Цветанов отговори, че е имало срещи с хора от ДПС, но това са били срещи само в министерството. Цветанов се опита да откаже, че се е срещал с Делян Пеевски на рождения ден на депутата от ДПС на 26 срещу 27 юли 2012 г. 
Водещата Мария Цънцарова го притисна с цитиране на документ, че в регистъра на МВР съществува написана такава среща, на което Цветанов отоговори, че имал доказателства, че са дописвани хора в тези регистри след неговото напускане на министерството.

Цветан Цветанов каза, че с неприемането на предложението им за гласуване по пощата се зачеркват 2 млн. българи, които живеят в чужбина. 

Цветанов каза, че в Шумен шефът на РДВР-то винаги се е интересувал, когато той посещава града сега, с кого се среща. Затова от РБ искат смяната на шефовете на Областните управления на МВР. Според Цветанов в Горското стопанство на Бейзат, човекът на ДПС преди време в Шумен, а сега най-верния на Борисов и ГЕРБ човек там, се събират представители на ГЕРБ и ДПС. "Разбирам, че и премиерът е чест гост там, там събира събира хора на ГЕРБ и ДПС", добави той.

"Доколкото имам информация, листите се редят от Владислав Горанов - той определя водачите на листите, а Харизанов определя кандидатите от т.н. гражданска квота", каза още Цветанов. 
"Личната ми прогноза е, че ще имаме 350-400 000 гласа. Във властта повече с Борисов не може да ни видите - ние сме за съдебна реформа, електронно управление. Към настоящия момент чисто идеологически не виждам припокриване с ценностите на Мая Манолова. Имаме припокриване с целите на Демократична България, трябва да се противопоставяме на руското влияние, виждате "Турски поток", завърши Цветан Цветанов

 

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени