Цветан Цветанов: Едноличното управление на Борисов вече не е формула, служебното правителство ще е гарант за честни избори

"Демократична България" ще отстоява нашите принципи в парламента

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов Източник: Zonanews

"Цялата негативна енергия на ГЕРБ беше насочена към "Републиканци за България". Всичко това, което беше като определен натиск чисто институционален към всички, които имаха различното мнение и припознаваха целите и идеите на Републиканци за България...Резултатите от изборите задават повече въпроси, отколкото дават отговори". Това каза в предаването "12+3" по БНР наемният служител на братя Вълневи и формален председател на "Републиканци за България" Цветан Цветанов. 

 

"Смятаме, че има и сериозни манипулации, които са направени в изборния процес и то в последната част на броенето. Сега разбираме защо и видео наблюдението беше отхвърлено, от сегашното статукво да бъде приложено като вариант за гаранция на изборния резултат", продължи с недоказаните твърдения и фейк новини бившият служител в Седмо управление на Държавна сигурност. "Искам специално да благодаря на всички, които ни подкрепиха, но и подкрепиха и Демократична България, които влизат в българския парламент, които като цяло са идейници в тази посока. Смятам, че по този начин може и извънпарламентарна партия каквато сме ние и парламентарна, каквато ще бъдат те, да говорим за тези неща, а хората са тези, които преценяват. Ще продължим да отстояваме тези принципи, които сме заложили при самото учредяване на партията. Удовлетворени сме, че има и парламентарно представена партия, която ще ги отстоява", добави Цветанов.

 

На въпрос възможно ли е този шарен парламент да излъчи работещо правителство, Цветанов каза: "От всичко, което имаме като поведение на кампанията, която приключи мога да кажа, че може би ще се върви към предсрочен парламент вот, защото няма да е в състояние да се формира стабилно парламентарно мнозинство, за да се реализират и политиките, които всеки един е обещавал в предизборния период". Призива на Борисов, в предизборната нощ, Цветанов определи като объркан. "Имаше доста непоследователност и необективност на ситуацията".

 

Според Цветан Цветанов българските избиратели са дали много ясен знак, че едноличното управление на Борисов вече не е формула и сега всеки един от тези, които са парламентарно представени, извън ГЕРБ предполага ще се стремят към това, което е най-важно да се върне силният парламент, институционалното поведение на всички институции към гражданите и те да знаят, че институциите ще решават техните проблеми, а не човек, който минава покрай тях, организирано в определен ден или час.

 

Водещата Даниела Големинова го попита какво ще се случи, ако се отиде на предсрочни избори, няма ли да се повторят същите резултати. Наемният служител на чикагския тираджия и формален председател на "Републиканци за България" каза: "Категорично смятам, че няма да се повторят, защото притеснението на ГЕРБ във всички тези няколко месеца, близо година бяха те да изкарат до края, за да могат те да проведат избори. Ако има нов, предсрочен, парламентарен вот, правилата вече ще бъдат еднакви за всички. Институциите ще бъдат в състояние действително да гарантират повече и да защитят вота на българския избирател".

"Ако има предсрочни избори, проведени от служебен кабинет, ще бъдат по правила еднакви за всички политически партии", изрази мнение той.

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени