Цветан Цветанов: Ние ще бъдем незаобиколим фактор след 4 април

И това участие на доскорошния втори човек в ГЕРБ остави впечатлението за толкова характерната за него обърканост в мислите и дефицити в познанието по ключови теми

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов Източник: bTV

"При всички положения щях да напусна ГЕРБ, наблюдавайки това, което се случва там. Има тотална подмяна на концепцията при създаването на ГЕРБ. Затова и моите мотиви за напускането бяха в тази посока. През 2009 г. бяхме алтернатива на статуквото, днес обаче не можеш да кажеш, че си алтернатива на статуквото, защото имаме "Турски поток", имаме АЕЦ "Белене", неща които в първия мандат те не можеха да се изрекат в публичното пространство, камо ли да се обсъждат на политическо ниво". Това каза председателят на партия "Републикаци за България" Цветан Цветанов в предаването "Тази сутрин" по bTV. Той демонстративно продължава да нарича разширяването на българската национална газопреносна система част от "Турски поток", което демонстрира пълна липса на експертиза и съобразяване с реалните факти.

 

И това участие на доскорошния втори човек в ГЕРБ остави впечатлението за толкова характерната за него обърканост в мислите и дефицити в познанието по ключови теми. 

На въпрос какво е новото в РБ, след като там са стари лица като бившият кмет на Благоевград Камбитов, бившият кмет на Банско Икономов, Джема Грозданова, Цветанов отговори, че има много качествени хора, които са присъствали в политическия живот, отстоявали са принципни позиции. "Джема Грозданова е един от малкото политици в българския парламент, които са признати и от опозицията. Тя винаги можеше да намери консенсус във всяко едно политическо решение, което трябваше да обвърже българския парламент", добави той.

 

Павел Вълнев е мой работодател. Не мога да кажа каква е заплатата, която ми плаща. Вълнев, който от 21-годишна възраст живее в САЩ, е дарил досега 1 млн. лева на "Републиканци за България", като ще продължи да го прави и за предизборната кампания, обясни Цветанов. "Ние ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент". С такава абсурдна прогноза се ангажира председателят на РБ. 
"Много малък е процентът на хората, които се присъединиха към РБ от ГЕРБ. Това са основно хора от смесените райони. Има и доста бивши полицаи, които участват...аз не бих искал да деля хората по професии, етнос или възраст", каза Цветанов.

"Всичко, което съм казал е истина и за тези зависимости в смесените райони. В с. Боян, община Венец, ГЕРБ не успяха да издигнат свой кандидат и играят с ДПС. В община Баните, питам г-жа Дариткова, ако Диана Фиданова (от РБ) отиде на балотаж, те на втори тур ДПС ли ще покрепят?", продължи той.

Владислав Горанов е активният участник в реденето на листите. Ако има в листите на ГЕРБ министри от тримата, които бяха махнати с мотиви, че са хора на ДПС, то това ще бъде показателно. 

 

Колкото до енергийните проекти, всичко, което се случи с "Турски поток" - рискът е само за страната ни, 3 млрд., които сме вложили. Питам - имало ли е срещи на Борисов, Томислав Дончев и Теменужка Петкова с хора от Руската федерация, които са в забранителния списък на ЕС, добави Цветанов.
Когато стана народен представител, ще дам информация за своята заплата, отговори Цветанов на въпрос каква е заплатата, която му дава Павел Вълнев. Заплатата ми е средна за американските стандарти, все пак открехна завесата към своята финансова зависимост от Вълнев той. 

 

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени