Цветан Василев със своя квота при Цветан Цветанов

Водачът на РБ в Габрово днес Мариян Костадинов беше движеща сила в Габрово на политическия проект на Цветан Василев "България без цензура"

Цветан Цветанов и Цветан Василев си преливат кадри
Цветан Цветанов и Цветан Василев си преливат кадри Източник: Zonanews

Има ли своя квота в партията на Цветан Цветанов банкерът беглец Цветан Василев, се питат политически наблюдатели, след като станаха ясни кандидатдепутатските листи на "Републиканци за България". Основанията за такова подозрение се намират в габровската листа на партията, където водач е бившият областен управител Мариян Костадинов, съобщава в новия си брой вестник "Галерия". За близки връзки на Костадинов с Цветан Василев се знае отдавна, а и той никога не ги е крил.

 

През 2009 година Костадинов беше издигнат за управител от първото правителството на Бойко Борисов. През 2013 година изненадващо се позиционира като вътрешна опозиция на премиера и лидер на партията, както и на неговия заместник Цветан Цветанов. Тогава Костадинов стана движеща сила в Габрово на политическия проект на Цветан Василев "България без цензура". Габрово е родният град на Цветан Василев. Най-активните организатори на новата политическа платформа в града тогава бяха  бившият областен управител Мариян Костадинов и бившият заместник-областен управител Пламен Недков. Те, заедно с други няколко имена от т.н. "вътрешни опозиционери" от ГЕРБ в града, формираха ядрото на местната организация на политическия проект на Цветан Василев с политическо лице Николай Бареков. Лично Мариян костадинов организира закрита среща на банкера с представители на бизнеса в града. Сбирката се проведе в хотел "Балкан" на 9 октомври 2013 година, като на нея присъстваха основно лични познати на Василев или клиенти на фалиралата няколко месеца по-късно КТБ. Заедно с Костадинов, организатор на събитието бе неговият заместник в областната управа Пламен Недков.

 

Година по-рано Костадинов приветства Цветан Василев за подкрепата на банкера за възстановяване на вечния огън на паметника на връх Шипка. "За първи път от 35 години на Паметника на свободата на връх Шипка ще бъде възстановен вечният огън. Пилонът, на който ще се развява българското знаме, и вечният огън ще бъдат изградени със спомоществувателството на Корпоративна търговска банка и нейния собственик г-н Цветан Василев, който също е габровец и е изключителен родолюбец. Без случилото се преди 135 години на Шипка днес нямаше да има България", казва почти през сълзи Костадинов.

Мариян Костадинов вече е в РБ
Мариян Костадинов вече е в  "Републиканци за България"



Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени