Цветанов: Има сценарий за дискредитирането на "Републиканци за България"

Служебното правителство трябва да гарантира провеждането на честни и прозрачни парламентарни избор

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов Източник: БНТ

Има някакъв сценарий, който е изцяло за дискредитирането на "Републиканци за България".Това каза в предаването "Денят започва с Георги Любенов" Цветан Цветанов, председател на частната партия на братя Вълневи.

 

"Много пъти сме заявили, че искаме демонтаж на Паметника на съветската армия. Заявили сме го преди изборите, заявили сме го и след изборите. Мога да кажа, че и Горан Благоев, и Иван Анчев, и Румен Динев, които са членове на нашата партия, участваха в инициативата (за премахване на Паметника на съветската армия, бел.ред.). Има решение на Столичния общински съвет още от 1994 г. Трябва да се спре с тази спекулация-това не е разрушаване, а просто преместване, на място, където да се знае историята, че е имало такава окупация", заяви Цветанов.

 

Парламентът с невъзможността да излъчи правителство е по-голямата криза от служебно правителство, съставено от президента, защото сега не е възможно да се правят някакви реформи, има невъзможност да се увеличават разходите за определени сектори, каза в "Денят започва с Георги Любенов" Цветан Цветанов, председател на партия "Републиканци за България". "Имаме План за възстановяване и устойчивост, страната ни в тази политическа турбулентност ще загуби възможността да ползваме ресурс около над милиард лева само до края на годината от тази помощ, която е общо над 12 млрд. лв.", посочи той. И подчерта, че от "Републиканци за България" искат да има нормалност и прагматично решаване по определени теми.

 

Служебното правителство трябва да гарантира провеждането на честни и прозрачни парламентарни избори. Според Цветанов на парламентарните избори е имало невероятно манипулиране на изборния процес, въпреки че никой не говори по тази тема. По думите му има сценарий за дискредитирането на "Републиканци за България". "По-добре, че не влязохме в 45-ия парламент, защото не искахме да участваме в този сценарий", каза той.

 

"През 2013 г. ГЕРБ пак беше в изолация, беше възприета като жертва, затова ни подкрепиха отново. Сега не е така", коментира лидерът на РБ. Според него протестните партии не могат да превърнат ГЕРБ в жертва, те са показали, че не са алтернатива. Не е нормално, че Мая Манолова се опитва да разгради този мастодонт, в чието построяване сама участваше, обясни Цветанов. Слави Трифонов и екипа му винаги са иронизирали политическата класа, но управлението е съвсем друго нещо, смята той.

 

Относно промените в зам.-председателските места в ГЕРБ, Цветанов заяви, че "Томислав Дончев работеше за реализирането на Турски поток, а Даниел Митов е говорил винаги, че Турски поток е вреден за България - те са на коренно противоположни позиции. Митов е последователен политик".

 

Относно "Има такъв народ", Цветанов каза: "За първи път спрях да гледам "Панорама" този петък заради поведението на Тошко Йорданов". Трябва да има по-трезва преценка от избирателите, трябва да се спре мачкането на опонента, смята той.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени