Цветанов: Има сценарий за дискредитирането на "Републиканци за България"

Служебното правителство трябва да гарантира провеждането на честни и прозрачни парламентарни избор

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов Източник: БНТ

Има някакъв сценарий, който е изцяло за дискредитирането на "Републиканци за България".Това каза в предаването "Денят започва с Георги Любенов" Цветан Цветанов, председател на частната партия на братя Вълневи.

 

"Много пъти сме заявили, че искаме демонтаж на Паметника на съветската армия. Заявили сме го преди изборите, заявили сме го и след изборите. Мога да кажа, че и Горан Благоев, и Иван Анчев, и Румен Динев, които са членове на нашата партия, участваха в инициативата (за премахване на Паметника на съветската армия, бел.ред.). Има решение на Столичния общински съвет още от 1994 г. Трябва да се спре с тази спекулация-това не е разрушаване, а просто преместване, на място, където да се знае историята, че е имало такава окупация", заяви Цветанов.

 

Парламентът с невъзможността да излъчи правителство е по-голямата криза от служебно правителство, съставено от президента, защото сега не е възможно да се правят някакви реформи, има невъзможност да се увеличават разходите за определени сектори, каза в "Денят започва с Георги Любенов" Цветан Цветанов, председател на партия "Републиканци за България". "Имаме План за възстановяване и устойчивост, страната ни в тази политическа турбулентност ще загуби възможността да ползваме ресурс около над милиард лева само до края на годината от тази помощ, която е общо над 12 млрд. лв.", посочи той. И подчерта, че от "Републиканци за България" искат да има нормалност и прагматично решаване по определени теми.

 

Служебното правителство трябва да гарантира провеждането на честни и прозрачни парламентарни избори. Според Цветанов на парламентарните избори е имало невероятно манипулиране на изборния процес, въпреки че никой не говори по тази тема. По думите му има сценарий за дискредитирането на "Републиканци за България". "По-добре, че не влязохме в 45-ия парламент, защото не искахме да участваме в този сценарий", каза той.

 

"През 2013 г. ГЕРБ пак беше в изолация, беше възприета като жертва, затова ни подкрепиха отново. Сега не е така", коментира лидерът на РБ. Според него протестните партии не могат да превърнат ГЕРБ в жертва, те са показали, че не са алтернатива. Не е нормално, че Мая Манолова се опитва да разгради този мастодонт, в чието построяване сама участваше, обясни Цветанов. Слави Трифонов и екипа му винаги са иронизирали политическата класа, но управлението е съвсем друго нещо, смята той.

 

Относно промените в зам.-председателските места в ГЕРБ, Цветанов заяви, че "Томислав Дончев работеше за реализирането на Турски поток, а Даниел Митов е говорил винаги, че Турски поток е вреден за България - те са на коренно противоположни позиции. Митов е последователен политик".

 

Относно "Има такъв народ", Цветанов каза: "За първи път спрях да гледам "Панорама" този петък заради поведението на Тошко Йорданов". Трябва да има по-трезва преценка от избирателите, трябва да се спре мачкането на опонента, смята той.

Още от "Политика"

ГЕРБ: Язовир "Пазар дере" е източен за 3 дни, това е тежка манипулация на предизборния щаб на Радев

Пред медиите кандидат-депутатът от 24 МИР Тома Биков настоя секретарят на президента по антикорупция Пламен Узунов да даде обяснение за разпространените в интернет кадри, на които се вижда как той получава торба с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков

Прочетете повече прочетете повече

Младен Маринов с безпощаден коментар за скандала със секретаря на Радев: Свидетели сме на нов корупционен феномен – назн

Припомняме, че замесения и в афера с Бобокови и обвиняем Узунов, се появи вчера в поредица видеозаписи, публикувани в сайта сайта "Афера"

Прочетете повече прочетете повече

Даниел Панов и д-р Костадин Ангелов представиха листата на ГЕРБ-СДС във Великотърновска област за 46-то НС

Довършването на магистрала "Хемус", изграждането на нов южен вход на Старата столица и модерното логистично съоръжение за комбиниран транспорт в Горна Оряховица остават водещи за коалицията

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

ГЕРБ: Язовир "Пазар дере" е източен за 3 дни, това е тежка манипулация на предизборния щаб на Радев

Пред медиите кандидат-депутатът от 24 МИР Тома Биков настоя секретарят на президента по антикорупция Пламен Узунов да даде обяснение за разпространените в интернет кадри, на които се вижда как той получава торба с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков

Последни новини

Най-четени