Украинският военен министър очаква доставката на ракети с далекобойност 300 км за комплексите HIMARS

До края на годината ще се случат сериозни промени на бойното поле в полза на Украйна, прогнозира украинският военен министър

Алексей Резников
Алексей Резников Източник: Telegram

Министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников е уверен, че западните партньори на Украйна ще й предоставят ракети за РСЗО HIMARS, които са способни да поразяват цели на разстояние 300 км. Той заяви това в интервю за в. "Файненшъл таймс"

 

"Мисля, че това е поетапно движение. Ние доказваме, че можем ювелирно да използваме това оръжие и да попадаме точно в целите. Затова получаваме повече оръжие, при това с по-голям радиус на действие", заявява той. 

 

Резников похвали в интервюто реактивните комплекси за залпов огън HIMARS заради тяхната точност и далекобойност и отбелязва, че те са помогнали да се съкратят загубите на ВСУ в Донбас. 

 

Той смята, че за да се случи какъвто и да е опит за контранастъпление на украинските войски са нужни повече ракети и артилерия. 

 

"До края на годината ще се случат сериозни промени на бойното поле в полза на Украйна", прогнозира украинският военен министър. 

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени