Украинското посолство: Дейността на "Миротворец" по никакъв начин не е свързана с работата на държавните институции на Украйна

Информационното попълване на сайта "Миротворец" се осъществява от общоизвестни и общодостъпни отворени източници, които се използват изключително за научно-изследователски, творчески и журналистически цели

Украинско посолство в София
Украинско посолство в София Източник: МВнР

Във връзка с вниманието на българското общество към темата за включването на български обществени дейци и журналисти в списъка "Миротворец", Посолството на Украйна информира, че уебсайтът "Миротворец" е независим информационен ресурс на обществена инициатива на Центъра за изследване на признаците на престъпления срещу националната сигурност на Украйна, мира и сигурността на човечеството и международния правов ред.

 

Това написаха от посолството на Украйна в България на своята официална страница във Фейсбук, по повод попадането на български граждани в списъци с хора, нарочени за "врагове" на Украйна, в сайта "Миротворец". Ето какво още споделят от посолството:

 

"Информационното попълване на сайта "Миротворец" се осъществява от общоизвестни и общодостъпни отворени източници, които се използват изключително за научно-изследователски, творчески и журналистически цели.

 

Основните източници на информация, които се използват от Центъра "Миротворец", са материали, публикувани в социалните мрежи, уеб издания, частни уеб страници, както и тези, които се излъчват по телевизионни и радио канали.

 

Основателите на Центъра "Миротворец" уверяват, че извършват своята дейност в съответствие с действащото законодателство на Украйна и действащото международно право. В същото време трябва да се отбележи, че през последните години руската федерация, като държава-агресор, предприемаше мерки за забрана на дейността на центъра "Миротворец", по-специално изпращаше съответни призиви към ООН и УНИЦЕФ.

 

Отделно подчертаваме, че дейността на обществената организация "Миротворец" по никакъв начин не е свързана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява официалната политика на Украинската държава".

Още от "Политика"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени