Украинското посолство най-после се задейства срещу рашизма на Копейкин

Реториката на ръководството на партия "Възраждане" има характерни черти на езика на омразата и съдържа подстрекателство срещу всички временно преселени украинци

Костадин Костадинов
Костадин Костадинов Източник: Zonanews

"Посолството на Украйна счита за неприемливи и дълбоко неприятелски изказванията на народния представител на Народното събрание на Република България Костадин Костадинов, лидер на партия "Възраждане" срещу украински граждани, получили временна закрила в Република България, както и подкрепа за руската агресия срещу Украйна". Това заявиха от посолството на Украйна в България във своя профил във Фейсбук.

"Реториката на ръководството на партия "Възраждане" има характерни черти на езика на омразата и съдържа подстрекателство срещу всички временно преселени украинци. Сред десетките хиляди украински граждани, намерили временен дом в приятелската Република България, има голям брой украинци от етнически български произход от различни региони на Украйна", посочват от мисията.

"Заплахите към украински граждани в България накърняват демократичните ценности, основните човешки свободи и противоречат на позицията на Република България като страна-членка на ЕС и НАТО", допълват хората на посланик Олеся Илашчук.

Тя заявиха, че са се обърнали към компетентните органи на Република България с призив за предприемане на превантивни мерки и гарантиране на безопасността и свободата на украинските граждани на територията на Република България.

 

 

 

 

Още от "Политика"

Атанас Атанасов: Почти сме установили - изтеклият запис не е от таблета на Радостин Василев, замесени са спецслужбите

Председателят на ДАНС, с участието си в тази постановка, която бе разиграна в открито заседание на НС, сам си отряза главата, защото зае политическа позиция, което е недопустимо за деполитизиран началник", коментира съпредседателят на "Демократична България"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени