Управителят на "Сиела Норма": Фирмата все още е собственик на машините за гласуване

На 14 ноември избирателят първо ще посочи в кои избори ще участва и после няма да може да промени решението си, предупреди Веселин Тодоров

Веселин Тодоров
Веселин Тодоров Източник: Ciela.com

"Договорът е публичен – собствеността се прехвърля с плащането. ЦИК признава, че не е платила. Очевидно е, че собствеността е наша. Надяваме се този спор да не се решава в съда". Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин" по bTV управителят на "Сиела Норма" Веселин Тодоров относно собствеността върху машините за гласуване.

 

"Отговорността и рискът са за нас. Ако някоя машина се счупи, ние отговаряме", обясни той. Според него софтуерът също е прехвърлен на ЦИК и "Сиела Норма" има протоколи за това. Той подозира, че причината Избирателната комисия да не приема официално машините е, че Избирателната комисия не си плаща наема за склада. Тодоров обяви още, че има устна уговорка на изборите "2 в 1" избирателят да гласува с една карта.

 

Предвидено е също на екрана първо да се появи опция в кои избори ще участва. Ако избирателят се откаже от президентския или парламентарния вот, после няма да може да промени избора си, предупреди Тодоров. "Това е важно и се надяваме ЦИК да направи добра разяснителна кампания", допълни той.

Още от "Политика"

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени