Условията на Сидеров за коалиция: Да кажат, че не искат да воюват с Русия и искат възстановяване на проектите "Южен поток" и АЕЦ "Белене"

Сидеров каза още , че е готов да се коалира с всеки, който приеме програмата на "Атака"

Волен Сидеров
Волен Сидеров Източник: Zonanews

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска национална отговорна коалиция за изборите на 11 юли. За целта от патриотичната формация предлагат обединение по следните точки: големите енергийни проекти – "Южен поток" и АЕЦ "Белене" да бъдат възстановени, както и промяна в Закона за референдумите, за да има допитване за всеки важен въпрос. "Да заповядат Борисов, Нинова, Карадайъ. Да кажат, че не искат да воюват с Русия. Това се отнася и до Радев. Всеки, който припознае тези точки, не ме интересува как се казва, готов съм", заяви още Сидеров. 

 

От "Атака" поискаха "разтурване" на цялото МВР, по примера на Грузия. "Трябва да се разтури целият състав на спецслужбите и МВР. Трябва да се разгледа статутът на всички чужди НПО-та. Трябва да има преработка на НК и НПК, така че българинът да се чувства спокоен в своя доми да може да се защити. Ако се случи нещо, да знае, че ще бъде наказан престъпникът, а няма да бъде оправдан", добави Сидеров.

 

На въпрос дали харесва идеята на ВМРО за съюз без лидери, Сидеров каза, че е готов да се коалира с всеки, който приеме програмата на "Атака".  "Ще се коалирам с всеки, който припознае тези точки. Не ме интересува как се казва, нито дали досега е правил грешки. Важното е да кажеш "съжалявам". И най-големият грешник може да бъде простен, ако каже "покайвам се, сбърках", подчерта Сидеров. 

"Депутатското място е последното място, на което държа. Не знам досега да се е отказал някой от ВМРО от депутатското си място. Въпросът, който ми задавате е към ВМРО – те припознават ли тези основни принципни точки", отговори Сидеров на въпрос дали е готов да се съобрази с ВМРО.

 

Коалиция с ГЕРБ вече имахме, отговори Волен Сидеров на въпрос дали би се обединил отново с тях. Обясни още, че когато са били в коалиция е казал, че не иска да се купуват Ф-16 от САЩ, но не са го послушали. Затова се и оттеглил, защото нещата, които предлагал не се приемали. Иначе вече имал разговори с движение "Русофили" на Николай Малинов, както и с Жан Виденов. С партия "Възраждане" също имали чудесни разговори и биха работили с тях, но те вече заявили, че ще се явяват сами, стана ясно от изказването на Сидеров.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени