В Харков се водят улични боеве: Украинците унищожават руските окупатори

Международният комитет на Червения кръст трябва да премахне телата на "хиляди" руснаци, убити при нахлуването в Украйна и да ги върне в Русия, призова вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук

Убит руски войник
Убит руски войник Източник: Генштаб ВСУ

Тежки боеве се водят по улиците на Харков, съобщават украински информационни агенции. Руснаците понасят тежки загуби. Повече информация за случващото се дава ръководителят на военно-гражданската администрация Олег Синегубов. По думите му нахлулата в Харков група от руски агресори е обкръжена и бива унищожавана. 


"Продължава ликвидацията на вражеските военни групи. Боевете се водят в центъра на града и прилежащите квартали. Жители на Харков, не излизайте от укритията и не с епридвижвайте с какъвто и да е транспорт", добави той. 

Междувременно руските жертви вече надхвърлиха 3500 души. Международният комитет на Червения кръст трябва да премахне телата на "хиляди" руснаци, убити при нахлуването в Украйна и да ги върне в Русия, призова вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук.

 

"Това са хиляди тела на окупаторите. Това е хуманитарна нужда. Молим телата на руските окупатори да бъдат изнесени от територията на страната и да отидат в Руската федерация“, каза Верешчук. Тя се обърна към Червения кръст да направи каквото е необходимо, "за да разреши този хуманитарен проблем".

 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени