В името на кабинет "Има такъв народ" е склонна да направи идеологически отстъпки пред всеки

Тошко Йорданов определи Кирил Петков като "по-голямо зло от Бойко Борисов"

Тошко Йорданов, ИТН
Тошко Йорданов, ИТН Източник: Zonanews

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви пред "Дарик радио", че в името на съставянето на редовно правителство, което е нужно на страната в този момент, партията е готова да направи идеологически отстъпки пред всички политически сили, с които ще води преговори, ако получи третия мандат.

 

По думите му с появата на "Има такъв народ" в политиката ГЕРБ е загубила голямата власт, която е притежавала. Според него т.нар. "изчегъртване" на партията на Бойко Борисов вече е в историята и затова е време да се водят конструктивни разговори за съставянето на експертен кабинет.


"ГЕРБ имаха шанс да реализират първия мандат, ако бяха подходили експертно към него. Този влак обаче тръгна, а следващият влак ще е третият мандат", каза Йорданов, намеквайки, че "Има такъв народ" е можела да даде подкрепа за кабинет на ГЕРБ, но не с техен премиер и министри, каквито условия постави Борисов.

 

Депутатът обаче отправи много критики към "Продължаваме промяната - Демократична България", с които беше в коалиция в кабинета на Кирил Петков. Йорданов определи бившия премиер като "по-голямо зло от Бойко Борисов". Многократно той използва обиди, когато говореше за лидерите на коалицията, но въпреки това не изключи отново да си партнират.

 

"Ако получим третия мандат от президента, ще говорим с всички партии, дори и с "Продължаваме промяната - Демократична България". При ДПС експертиза има, имат много добре подготвени хора, но общественият им имидж не е добър. Трябва да направим идеологически отстъпки. Склонни сме да направим идеологически отстъпки на всеки. От "Продължаваме промяната - Демократична България" да начертаят в таблица кое е по-лошото - ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ", "Величие" или друг. Като го направят, нека започнат да разговарят с тези, които са най-малко лошото", допълни Йорданов.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени