В НС обсъждат вота на недоверие срещу правителството

Парламентарната аритметика сочи успех на опозиционния блок, който се е заел да постави край на антибългарското правителство на Кирил Петков

Заседание на Народното събрание, НС, дебати
Заседание на Народното събрание, НС, дебати Източник: Zonanews

Народното събрание ще проведе извънредно заседание във вторник, на което единствената точка в програмата ще бъде дебатът, свързан с вота на недоверие срещу правителството. Той беше внесен от парламентарната група на ГЕРБ-СДС на 15 юни. Мотивът му е за "провала на правителството във финансово-икономическата политика". 

 

Управляващата тройна коалиция (след излизането на ИТН) и лично Кирил Петков положиха безпрецеденнтни усилия да "мотивират" депутати от ПГ на партията на Слави Трифонов, като успяха да отцепят шест от тях. Стигна се дотам, че дори демиургът на Петков и Василев - президентът Румен Радев - се възмути от това насърчаване на политическото номадство, вероятно възникнало съвсем "спонтанно" (казано с ирония).

 

Парламентарната аритметика сочи успех на опозиционния блок, който се е заел да постави край на антибългарското правителство на Кирил Петков. ГЕРБ, които са вносители на вота, имат 67 депутати. Против правителството са също и от ДПС, ИТН и "Възраждане", или общо 125 гласа, което е достатъчно правителството да падне. 115 са гласовете в подкрепа на кабинета "Петков" заедно с независимите, отцепили се депутати от ИТН.

 

В сряда – 22 юни, вотът ще бъде гласуван, но ако дебатите продължат до късно, гласуването му може да бъде отложено и за четвъртък. Необходими са гласовете на 121 депутати, за да бъде подкрепен.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени