В НС ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов относно доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега

На първо четене се очаква да бъдат разгледани и промени в Закона за семейни помощи за деца

Росен Христов
Росен Христов Източник: Zonanews

Депутатите ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов относно доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега. Това е точка първа за четвъртък според програмата за работа на Народното събрание, пише БТА. 

 

Изслушването е по предложение на Десислава Атанасова и Делян Добрев и е продължение на изслушването, започнало миналата седмица. По време на парламентарния контрол тогава Росен Христов каза, че до края на 2023 г. трябва да е готов терминалът за втечнен газ до Александруполис.

 

Освен изслушването, депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за социално подпомагане. С обвързването на системата за социално подпомагане с линията на бедност ще се изпълнят препоръките на ЕК и условията за активиране на Плана за възстановяване и устойчивост, свързани със схемите за минимален доход.

 

Също така ще се създадат необходимите условия за оптимизиране на системата за социално подпомагане - разширяване на обхвата на подпомаганите лица и семейства и увеличаване на размера на помощите, се посочва в мотивите към законопроекта на Министерския съвет.

 

На първо четене се очаква да бъдат разгледани и промени в Закона за семейни помощи за деца.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени