Валери Симеонов: Фейкът със "средния пръст" е преразказ по картинка, не развъждам риби, раци, жаби

По отношение на "информацията", която от БСП вчера разпространиха, че "Валери Симеонов си тръгва от властта с цял язовир", лидерът на НФСБ каза в предаването "Здравей, България" по NOVA, че това е щуротия

Валери Симеонов в NOVA
Валери Симеонов в NOVA Източник: NOVA

"Няма от какво да се срамувам, поведението  на тези хора ми се видя безумно - аз отстоявам позиция в полза на тези хора. Видя ми се налудничаво поведението им и затова с показалеца посочих главата - "Къде Ви е акъла?". Аз поддържам връзка с организацията на хотелиерите и ресторантьорите, даже съм член на една от тях. Имам желание да отида на митинга и аз, но имам богат опит, винаги има хора, които ще започнат да подвикват, защо да си го причинявам това. Аз не съм страхливец, говоря за себе си. 2018 г. сам се противопоставих на Васил Божков, на други олигарси. Сам! Аз съм човек на прекия сблъсък", обясни Валери Симеонов по повод вчершният фейк с уж показаният от него среден пръст на протестиращите ресторантьори и собственици на заведения.  
На 15 януари , тук, в това студио, аз поставих позицията си за ресторантьорите. Казах още, че ако отворят самоволно, то ще увеличат бюджета заради наложените им глоби. Няма смисъл от това, Трябва да се търси диалог - с хората от НОЩ, с министър-председателя, особено на фона на отварянето на училищата, където има обмяна на вируси и т.н., продължи лидерът на НФСБ.
"Самият факт, че аз съм член на тази организация на ресторантьорите (имам два хотела с ресторанти), аз също генерирам определени загуби, но това не ми е основен бизнес. Подкрепям бранша, но ако отворят незаконно, няма да ги посетя", допълни той.  

"Аз съм собственик на телевизия, която никога не е получавала пари от министерства и общини. Това си  моя принципна позиция. Гледам с държава и общини много-много вземане-даване да нямам. Аз лично смятам, че мерките за преодоляване на пандемията не са ефективни, говорил съм за това, днес пак ще говоря. Мярката 60-40 и 80-20 е неефективна за този бранш. Но трябва да се каже, че България е сред държавите, които се справят най-добре с коронавирусната епидемия", разясни Валери Симеонов.
Трябва да минем на антигенните тестове, които се изискват от чужденците туристи, там можем да направим като компромис, защото PCR тестовете са много скъпа и тежка процедура, отговори той на въпрос дали е обсъждал този казус с вицепремиера Мариана Николова. "Не съм й опекун", сопна се Симеонов. 
По отношение на язовир "Овчарица", за който от БСП вчера казаха, че "Валери Симеонов си тръгва от властта с цял язовир", Валери Симеонов посочи:
"Става дума за единствения охладителен язовир на трите ТЕЦ-а там. Този язовир е част от системата на националната сигурност. Е, как Валери Симеонов ще си вземе този язовир и ще си тръгне с него", възкликна лидерът на НФСБ. И продължи: "Не познавам района, доскоро не знаех къде е язовир "Овчарица". Днес ще питам г-н Румен Георгиев откъде измисли тази щуротия и дали тя не е поредна политическа акция".
"Имам три бизнеса - телекомуникационна компания, която оперира в Югоизточна България, имам телевизия СКАТ и два хотела с ресторанти. това са моите бизнеси и нищо друго. Не развъждам риби, раци, жаби", добави Симеонов по повод безумните обяснения на БСП срещу него. 
"Казваме на българските избиратели "Гледайте кой какво е направил, а не кой какво обещава". Никога няма да се коалираме с ДПС, това е сигурно. Не търсим г-н Цветанов, до момента само с ВМРО сме разговаряли и даже там още нямаме подписано споразумение", завърши той.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени