Валери Симеонов: Не приемам констатациите на Радев за службите, ДПС ще има 100 000 гласа отгоре от Турция заради идиотските промени в Изборния кодекс

Лидерът на НФСБ е категоричен, че обвиненията на Мая Манолова са "жълтини"

Валери Симеонов
Валери Симеонов Източник: NOVA

Не е нормално над 300 000 души да нямат представителство в парламента. Ако е имало подслушване, нека се направят проверки и ако има виновни, нека си понесат отговорността. Службите днес са под контрол, не са безконтролни като по времето на комунизма. Това каза в предаването "Здравей, България" по NOVA. "Няма нищо изненадващо в решението за обединение. Доказахме, че личните отношения могат да останат на заден план. Да, имало е обиди, но те са в миналото. Нашият съюз така или иначе работеше, но решението на ВМРО да се явят самостоятелно попречи да влезем в 45-тото НС", коментира Симеонов.
 
"Не виждам нищо укорително да се извършват съответните проверки, нека да се провери и сигналът за подслушване. Но пък заявките за грандиозни реформи и чистки ми се струват излишни. Служебният кабинет трябва просто да организира изборите. Не виждам защо трябваше да бъдат сменени всички областни управители - те с нищо не могат да влияят на изборите. Това е демонстрация на криворазбрана твърдост. Можеше  да бъдат оставени, защото новите областни управители няма да научат къде са им кабинетите", разкри лидерът на НФСБ.

 

Не приемам констатациите на Радев за службите. Вчера ли е разбрал, че службите не служат на България. "5 години - чак сега ли разбра", попита риторично Симеонов. Той каза, че същото се отнася за твърденията за незаконно подслушване. Подобни скандали имаше по времето на Цветанов в края на първото правителство на Борисов, но накрая се оказа, че няма доказателства, каза Симеонов. Влязохме в един цикъл, в който всеки ден трябва да се извади някакъв компромат за предишните управляващи. Не трябва да се вместваме в тази хиперактивност на новите управляващи, препоръча Валери Симеонов.

 

Лидерът на НФСБ е категоричен, че обвиненията на Мая Манолова са "жълтини". "Единият ден се твърди нещо, на другия ден - съвсем различно. Много ниско ниво на бизнесмените-свидетели", сподели Симеонов. Не смятам, че е нередно държавата да лобира за български бизнесмени. Аз самият съм викал китайския посланик, когато нашите производители на мед имаха проблем с вноса на китайски такъв, разкри Симеонов. 

Следващото управление на България ще бъде широка коалиция, не от 2 или 3 партии, прогнозира Валери Симеонов. Той не изключи партията на Слави Трифонов като възможен партньор в такова управление. ДПС не е такъв възможен партньор, това не е българска партия, особено след изявленията на Ердоган. Ще видите, че ДПС ще има 100 000 гласа отгоре от Турция заради идиотските промени в Изборния кодекс, разясни Симеонов. Ако трябва пак ще бъдем на границата, пак ще блокираме рейсовете от Турция, закани се лидерът на НФСБ. 

 

 

 

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени