Валери Симеонов: Позорно е в НС да няма патриоти

Патриотичното пространство в България наброява между 350 и 600 хил. души, изчисли той

Валери Симеонов
Валери Симеонов Източник: Zonanews

Ние имаме задължение към нашите избиратели. Длъжни сме да положим усилия патриотичната общност на България да бъде представена в парламента, обясни лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред БНТ. Той даде подробности за това с кого партията му води преговори за съвместно явяване на вота на 11 юли.

 

Ние поканихме всички партии, които са от патриотичното пространство, да загърбят миналото и да седнем на една маса, за да можем да обединим патриотичния вот, защото е позорно в българското Народно събрание да няма патриоти, обясни Валери Симеонов. Водени са поотделно разговори с всеки един от евентуалните партньори на НФСБ, в т.ч. "Воля" и "Възраждане".

Засега имаме медиен отказ за обединение от "Възраждане". Там шансът вече е минимален, каза Симеонов.

 

Патриотичното пространство в България наброява между 350 и 600 хил. души. Говоря само за резултати от избори, на които са се явявали патриотични партии. Доказали сме, че можем да загърбим своето лично его и се явихме на изборите 2017 г. Спечелихме над 9%, влязохме в парламента с група от 27 народни представители и изтласкахме ДПС от ролята на балансьор, каза още Симеонов.

 

"Сега с Атака няма как да бъдем, защото тя пропиля своя шанс да се реализира в Народното събрание", допълни Симеонов.

По време на изборите обикаляхме страната, срещнахме се с нашите избиратели. Във всички разговори - не само с наша членска маса, но и с патриотично настроени хора, въпросът беше: "Защо не се явихте заедно и защо не се обедините на следващите избори?".

 

Всяка партия в навечерието на изборите има право да направи своя избор. Колегите от ВМРО решиха да се явят сами. Това развали една действаща коалиция. Мисля, че вече грешката е осъзната, защото водим разговори и с тях, подчерта Валери Симеонов. Целта, по думите му, е патриотите да имат присъствие в парламента.

 

"А с кого ще се коалираме и каква форма на коалиция ще се създаде впоследствие можем само да предполагаме. Определено коалицията с ГЕРБ не е много възможна, нито би била успешна. Тенденциите са ГЕРБ да намалява своята подкрепа", каза Симеонов.

 

Според Симеонов най-големите губещи от изборите на 4 април са БСП. След това бяха ГЕРБ, ние и ДПС. Той смята, че следващото управление ще бъде формирано на база широка коалиция, в която ще трябва да влязат повече от три партии.

Участието в управлението във всички случаи носи негативи. Резултатът от изборите беше предопределен от една страна от политическото отношение към ГЕРБ, а от друга – от отношението към личността на Бойко Борисов.

 

Две от партиите в 45-ото Народно събрание – "Изправи се. Мутри вън!" и "Има такъв народ", влязоха на база негативизъм и атаки срещу личността на Борисов. И две политически партии – БСП и Демократична България, влязоха на база реторика срещу партия ГЕРБ. Ние реализирахме по-голямата част от нашите програмни задачи, които поставихме – оградата, пенсиите, борбата с хазарта, подкрепа на дребния бизнес, мерките за спасяване на туристическия бизнес, каза още Валери Симеонов.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени