Валери Симеонов: В цялата история на България, страната ни не е видяла нищо добро от Русия

Да си спомним, че когато беше нападнат македонския парламент, там имаше хора, които са агенти на руското разузнаване

Валери Симеонов
Валери Симеонов Източник: БНТ

Нека не се забравя, че ние сме член на ЕС и имаме проевропейска ориентация, а не проевроазиатска или проруска. Защото в цялата история на България, страната ни не е видяла нищо добро от Русия, каза в предаването "Денят започва с Георги Любенов" зам.-председателят на НС и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Напротив, Русия винаги е заемала позицията на нашите съперници, на нашите противници на Балканския полуостров - и на Гърция, и на Сърбия най-вече, добави той. Според него в момента ситуацията, която наблюдаваме в Северна Македония, целият този конфликт, е  провокиран точно руските внушения през Сърбия.

"Да си спомним, когато беше нападнат македонския парламент, там имаше хора, които са агенти на руското разузнаване, такива, резиденти. Те бяха вътре в парламента, когато беше пребит Заев. Това показва, че Русия не се е отказала от нейната непрекъсната намеса на Балканите", каза още Валери Симеонов.

Валери Симеонов каза, че е изненадан от решението на ВМРО да не се явят заедно на парламентарните избори. 
"В крайна сметка, ВМРО си е самостоятелна партия, те имат право на своите решения и избори. Явявали сме се заедно на три поредни кампании, те са били успешни, но аз не мога да им държа сметка. НФСБ също е партия със структури и подкрепа в патриотичната общност. Единственият малък упрек към Каракачанов е, че буквално до четвъртък той твърдеше, че ще се явяваме заедно, но в крайна сметка, решението си е на ВМРО", каза още Валери Симеонов. 

 

На въпроса дали е имало някакви грешки в патриотичната конструкция на коалицията, Симеонов заяви, че може би грешка е единствено предоверяването през 2017 г. на "Атака" и нейния лидер Волен Сидеров.

"Това може би беше грешката, за която съжалихме буквално 7-8 месеца по-късно. Видя се, че той (Волен Сидеров) следва една друга политика, започнаха критики, атаки, обиди", добави той.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени