Върховният командващ на НАТО Филип Лавин е у нас, предстоят му срещи с Радев, Денков и Тагарев

Официалната част от посещението ще започне със среща и разговори с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов

Ген. Филип Лавин
Ген. Филип Лавин Източник: Global look press

Върховният командващ на Съюзното командване по трансформацията на НАТО – ген. Филип Лавин, е на двудневна визита у нас. Той ще се срещне с Румен Радев, с премиера в оставка Николай Денков, с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с депутати от Комисията по отбрана в Народното събрание.

 

Във фокуса на разговорите ще бъдат отбранителното планиране на Алианса, оперативна съвместимост между съюзниците и инвестициите в колективната отбраната.

 

Официалната част от посещението ще започне със среща и разговори с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Във фокуса на разговорите ще бъдат въпроси от взаимен интерес, свързани с процеса на отбранителното планиране на Алианса, постигане на оперативна съвместимост, инвестиции в колективната отбраната и в проекти с многонационално и общо финансиране, в които участва България.

Върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията генерал Филип Лавин ще посети Военната академия "Г.С. Раковски" и Центъра за изграждане, изследване и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия в София, който е под методическото ръководство на Съюзното командване по трансформацията. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени