Васил Божков-Черепа искал да става депутат

Възмутително е, че медия, която се издържа с парите на българските данъкоплатци като БНР, дава неограничена трибуна за лъжи, клевети и фейк на човек с 19 тежки обвинения, криещ се от правосъдието

Васил Божков-Черепа в Дубай
Васил Божков-Черепа в Дубай

"Играем за победа. Ако партията реши, ще бъда в листата… Ще е опитват да ни пречат всячески за "Българско лято", което показва, че ги е страх. Дори да не успеем да се регистрираме в срок, ще намерим партия мандатоносител, но ще се явим на изборите при всички положения", каза пред БНР издирваният с десетки тежки обвинения Васил Божков-Черепа. 
"Не съм давал подкупи, мен са ме рекетирали. Не съм си осигурявал спокойствие, а съм си осигурявал съществуване. Срещу бизнеса ми има тотално нарушаване на закона", изрецитира обичайните си опорки той. И добави:
"Прокуратурата не спазва законите. Тя е инструмент на "Бога" (Иван Гешев, бел. ред.)… Никога не съм се чувствал застрашен, защото винаги съм спазвал закона. Не съм си осигурявал спокойствие, а съм си осигурявал съществуване. Подадох сигнал в прокуратурата за доказано престъпление, което никой не разследва – за рекета срещу мен, който е ескалиращ… Когато отказах да давам парите, унищожиха целия ми бизнес. Аз съм си плащал всички данъци, а след това съм давал пари. Реших, че е по-добре да давам някаква част, за да съществува моят бизнес, докато тези са на власт. Въпреки всичко не съм ощетил никого. Това са мои лични пари, можело е да ги изям и да ги изпия, аз ги давам на грабителите". 

 

Парадоксално е, че т.н. национално радио с охота позволи на Черепа, който се крие от правосъдието вече една година, да пръска с нищо недоказани клевети и лъжи по ключови национални институции и техните представители. Истински възмутително е, че медия, която се издържа с парите на българските данъкоплатци демонстрира крайно непрофесионален подход, най-меко казано. Васил Божков-Черепа, срещу когото прокуратурата е повдигнала 19 обвинения за различни, едно от друго по-гнусни и отблъскващи деяния, получи охотна трибуна да разпространява 100-процентови фейкове, които говори пред всеки подаден му микрофон, без да представи дори едно (даже не две или три), а поне едно сериозно доказателство за твърденията си. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени