Вътрешната социология на ПП показва: Никола Минчев е по-харесван от Бориславова и от Лорер

При Лена Бориславова негативните оценки са 56,1%. Високо неодобрение събира и лидерът на "Да, България" Христо Иванов - цели 60 на сто

Никола Минчев
Никола Минчев Източник: Zonanews

 Бившият парламентарен шеф и претендент за следващ във "вътрешна" конкуренция с Атанас Атанасов - Никола Минчев, води по рейтинг сред депутатите на ПП-ДБ според социология, която партията му е поръчала. Това съобщава "24 часа".

 

Според изданието младият юрист получава при декемврийския сондаж 24% одобрение и малко под 36% неодобрение - един много добър резултат за днешните политически реалности. Следват го Даниел Лорер със 17% и Лена Бориславова с 15,4. При Лена обаче негативните оценки са 56,1%.

 

Лена Бориславова
Лена Бориславова Източник: МС

Високо неодобрение събира и лидерът на "Да, България" Христо Иванов - цели 60 на сто. Иначе съпредседателят на коалицията се мери по харесване с Лена и Лорер - одобряват го 15% от анкетираните. Проучването, направено по поръчка на "Промяната" обаче не е претеглило електоралната любов към ген. Атанасов. То е изготвено преди да стане ясно, че и двамата с Минчев желаят шефския стол в НС от Росен Желязков след ротацията.

 

Атанас Атанасов, ПП-ДБ
Атанас Атанасов, ПП-ДБ Източник: Zonanews

Атанас Атанасов вчера потвърди, че няма да е кандидат за конституционен съдия. Неофициално стана ясно, лидерите на коалицията в замяна давали подкрепата си той да стане председател на парламента, но Никола Минчев се изненадал от това и настоял въпросът да се реши с гласуване в групата.

 

Още не е обсъждано в ПП-ДБ кой ще поеме поста, коментира лидерът на ДСБ пред NOVA в понеделник.
Всеки 6-и избирател харесва и единствения към момента евродепутат от ПП-ДБ Радан Кънев. Пламенният Явор Божанков, преминал от социалистите към "Промяната", пък събира над 13 на сто одобрение при 41,5% негативни оценки. Настимир Ананиев е с 10 на сто почитатели и 40%, които не го харесват. Най-непознат сред тестваните депутати е Йордан Терзийски - одобряван от 7% и неизвестен на 61 на сто.

 

Настимир Ананиев, ПП-ДБ
Настимир Ананиев, ПП-ДБ Източник: Zonanews

Приблизително същата класация се повтаря при въпрос "Бихте ли гласували за...", ако тези хора са издигнати за евродепутати. Води Никола Минчев с 18,4% потенциален вот, следва Даниел Лорер с 12,2.

 

Даниел Лорер
Даниел Лорер Източник: Zonanews

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени