Вътрешният министър се среща с премиера Денков и вицето Габриел заради поисканата оставка

В петък ПП-ДБ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради ескалацията на напрежението по време на протеста срещу ръководството на футболната централа

Министерски съвет на Република България
Министерски съвет на Република България Източник: Zonanews

Вътрешният министър Калин Стоянов ще се срещне днес с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Разговорът им идва на фона на исканата оставка на Стоянов, за която настояха миналата седмица от ПП-ДБ.

 

Премиерът Денков също критикува силовият министър, но заяви, че решението за оставката на Калин Стоянов ще вземе след като разговаря и с Мария Габриел, която беше в чужбина.

 

В петък ПП-ДБ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради ескалацията на напрежението по време на протеста срещу ръководството на футболната централа. В изявление в Министерския съвет Денков заяви, че вижда "определена неадекватна оценка на обстановката от страна на министъра на вътрешните работи".

 

"В не малка степен моето отношение към министъра на вътрешните работи ще се определи от това как той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско насилие, които видяхме всички", коментира в неделя в Благоевград премиерът.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени