"Възраждане" биха подкрепили кабинет, който споделя техните приоритети

Заявили са също, че не бива да се прави никакъв компромис по темата с РСМ

Костадин Костадинов
Костадин Костадинов

Нека да видим какви приоритети смята това правителство да наложи. Ако приоритетите му са продължаване на всички мерки, които служебният кабинет наложи, ако приоритетите му са да търси безпринципен или какъвто и да било компромис по темата с Република Северна Македония, ако иска да въведе еврото от 1 януари 2024 г., ако смята да продължава унизителната българска външнополитическа зависимост от чужди държави и да търпи на територията на България чужди военни бази с окупационен статут, няма как да подкрепим подобен кабинет. Това заяви лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов след консултациите на представителите на ПГ на партията при президента, цитирн от БТА.

 

Това беше последната среща от двудневните консултации на държавния глава с парламентарните сили в 47-ото Народно събрание преди да връчи мандат за съставяне на правителство на най-голямата по численост парламентарна група "Продължаваме Промяната". Костадин Костадинов заяви, че за "Възраждане" един от най-важните приоритети е възстановяването на нормалния живот в страната, отпадането на ограниченията - носенето на маски, задължителните зелени сертификати, принудителната ваксинация.

 

На срещата при президента от "Възраждане" са споделили притесненията си във връзка със задаващата се ценова криза, свързана с цената на тока от началото на новата година, както и че е необходимо да бъдат разглеждани три важни въпроса в цялост - демографската катастрофа, образователният проблем и здравният апокалипсис. Заявили са също, че не бива да се прави никакъв компромис по темата с РСМ.

 

На въпрос Костадин Костадинов отговори, че биха подкрепили кабинет, който смята за първостепенни приоритетите, които от "Възраждане" споделят и един добър знак в тази посока би било отпадането на всички ограничителни мерки. Попитан за въвеждане на задължителен зелен сертификат в НС Костадинов смята, че това представлява скрита форма на държавен преврат.

 

Как някой решава, че определя едни народни представители дали да идват на работа или да не идват. Това означава, че някой суспендира вота на българския избирател, няма как да стане, заяви Костадинов. Тук говорим за откровена провокация към "Възраждане", няма какво да се лъжем, всички знаем, че заради нас се прави това, коментира още той. Всички имаме нужда от нормализация, заяви Костадинов. Той посочи, че никой не е говорил да се спре ваксинацията. Всеки, който желае да се ваксинира, може да го направи, каза Костадинов и добави, че ще уважи правото на избор.

 

Но нека този човек да не налага своето право на избор като задължение за мен, защото там, където свършва неговата свобода, започва моята, коментира още лидерът на "Възраждане". За казуса с в. "Труд" Костадин Костадинов смята, че това е правен казус. Той добави, че миналата година срещу "Възраждане" е била задействана операция от ДАНС и са били подложени на процес по заличаване. Тогава отидохме в съда и там защитихме правотата си. Вярвам, въпреки всичко, в българския съд, каза Костадинов. Той посъветва в."Труд" да се обърнат към съда и в случай, че правото е на тяхна страна, е сигурен, че съдът ще ги защити.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени