Възраждане: ПП-ДБ са тежка заплаха за националната сигурност, искаме арест за Атанас Атанасов

Опитът на Атанасов да вербува хора от военното разузнаване е държавна измяна, заяви председателят на проруската партия Костадин Костадинов

Костадин Костадинов, Възраждане
Костадин Костадинов, Възраждане Източник: Zonanews

"Продължаваме промяната - Демократична България" представляват тежка заплаха за националната сигурност. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

 

"Внесохме предложение за изслушване на директора на Военното разузнаване ген. Венелин Венев", информира Костадинов. Той обясни, че изслушването е във връзка с опит от страна на Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ "Продължаваме промяната – Демократична България" за вмешателство и вербуване на хора във военното разузнаване и в службите, което по думите на Костадинов "представлява опит за държавна измяна и престъпление".

 

"Ние ще настояваме за максимално бързи мерки и за задържането на Атанас Атансов. Говорим за квалифициран състав, държавна измяна, за това Атанасов няма имунитет", посочи Костадинов.

 

По думите му тази цялата шайка няма как да бъде разплетена. "Тя трябва да бъде разчлена. Изборите са тези, което могат да променят ситуацията", категоричен е лидерът на "Възраждане".

 

"Ако "Възраждане" спечели изборите на 9 юни и това не е изключено, то България ще бъде друга и това ще бъде световна новина", размечта се Костадинов, ползващ се с неласкавия пракор "Копейкин".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени