"Възраждане" с нов протест срещу COVID мерките, хиляди скандираха "Оставка" под прозорците на властта (СНИМКИ)

При протестиращите отиде и министър-председателят Кирил Петков, който беше посрещнат с мощни освирквания и обиди

Протестиращи от ПП "Възраждане"
Протестиращи от ПП "Възраждане" Източник: Zonanews

В 11.00 часа в триъгълника на властта - пространството между Президентството, МС и НС, започна нов протест, организиран от политическа партия "Възраждане". Едно от основните искания на прeдишния протест, проведен на 12 януари, беше свързано с отпадането на зеления сертификат. На днешния протест се събраха няколко хиляди противници на правителството и пандемичните мерки и прерастна в бунт срещу правителството на Кирил Петков и кризите, в които потопи България и българите.

 

Протестиращите отиват към триъгълника на властта
Протестиращите отиват към триъгълника на властта Източник: Zonanews

 

Костадин Костадинов
Костадин Костадинов Източник: Zonanews

След като в понеделник стана ясно, че документът ще отпадне от 20 март, от "Възраждане" казаха, че сроковете са незодоволителни, а запазването на маските и тестването на учениците - неприемливи. Затова недоволството под прозорците на властта днес се състои, като протестиращите настояват и за незабавно преразглеждане на бюджета в частта, засягаща COVID мерките.

 

Полицейски кордон пред МС
Полицейски кордон пред МС Източник: Zonanews

Около Министерски съвет полицейското присъствие е внушително, както се вижда на снимките. Булевард "Дондуков" е отцепен от улица "Раковски" до сградата на министерския съвет и Народното събрание. 

 

Костадин Костадинов
Костадин Костадинов Източник: Zonanews

"Искаме максимално бързо да се махне зеленият сертификат. Имаме основание да не вярваме на правителството. Затова сме тук. Това стари практики. Нито има провокатори, нито има провокации. Ако има провокации, то те ще са от МВР", каза Костадинов пред медиите.

 

Депутатът Елена Гунчева от
Депутатът Елена Гунчева от "Възраждане" снима полицаите Източник: Zonanews

"Радев беше човекът, който въведе зеления сертификат, не го забравяйте", припомни Костадинов.

"Правителството най-накрая се съобрази с нас. След 12 януари беше създадена работната група, но въпросът е защо нещата трябва да се случват винаги след натиск?", попита той.

 

Кирил Петков пред протестиращите
Кирил Петков пред протестиращите Източник: Zonanews

При протестиращите отиде и министър-председателят Кирил Петков. Той беше посрещнат с мощни освирквания и викове "Оставка!" и обидни думи. "Българите сме 6,5 млн. в момента. Трябва да почнеме да си говориме. Държавата трябва да започне да работи с гражданите си. Това, което се случва...", каза в обичайния си объркан стил Петков, но беше заглушен и прекъснат от гражданите.

 

Протестиращи от Възраждане
Протестиращи от "Възраждане"Източник: Zonanews

Той опита да се заиграва с евтини трикове, като обърна внимание, че никога при протестиращи на крака не е ходил премиер. "Аз съм ходил на много протести и съм бил точно тук", опита се да продължи той, но множеството не му позволи, а продължи да скандира "Оставка!", дюдюкания и обидни думи. "Нещастник, как ще оправиш държавата? Оставка!", викаха хората на площада. 

 

Протестът на Възраждане
Протестът на "Възраждане"Източник: Zonanews
Протестът на Възраждане и полицейски кордон
Протестът на "Възраждане" и полицейски кордон Източник: Zonanews


С призива "Киро, вън!" му отговориха му няколко хиляди души на площада, които отказаха да слушат какво се опитва да им каже Петков.

 

Полицейски кордон
Полицейски кордон Източник: Zonanews

След това протестиращите се преместиха пред Народното събрание, опасано от плътен кордон полиция, жандармерия и метални огради. 

Протестиращите се преместиха пред НС
Протестиращите се преместиха пред НС Източник: Zonanews



Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени