"Възраждане" в разпад - изгони и трима от народните си представители

Трима народни представители - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, са изключени от парламентарната група, съобщи Костадинов

Депутати от "Възраждане"
Депутати от "Възраждане" Източник: Zonanews

Трима народни представители - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, са изключени от парламентарната група на "Възраждане". Това съобщи председателят на групата и лидер на партия "Възраждане" Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание, съобщава БТА.

 

Иво Русчев, Възраждане
Иво Русчев, Възраждане Източник: Zonanews
Александър Арангелов, Възраждане
Александър Арангелов, Възраждане Източник: Zonanews

 

Николай Дренчев, Възраждане
Николай Дренчев, Възраждане Източник: Zonanews


Вчера в общинския съвет в София четирима човека от групата на "Възраждане" предпочетоха да изберат финансови стимули пред честта и каузата на Възраждане", заяви Костадинов. Получихме изключително много съобщения и искания от страна на членове и симпатизанти за обяснение на така случилата се ситуация, посочи той.

 

Вчера вечерта имаше заседание на софийската организация, на което е взето решение да се поиска политическа отговорност от народните представители, които са номинирали тези представители на "Възраждане" в листата за общински съветници в София, каза Костадинов.

 

Председателят на "Възраждане" съобщи, че днес е поискано народните представители Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев да поемат отговорност за номинирането на тези хора за общински съветници. Решението на групата беше те да бъдат изключени, тъй като отказаха да направят това, което иска софийската организация от тях, допълни той.

 

"Те предпочетоха да останат в парламента, вместо да подадат оставка, за да поемат политическата отговорност", заяви Костадин Костадинов. В този случай политическата отговорност я поемаме ние като парламентарна група, защото сме длъжни да покажем на нашите избиратели, че предателства не се прощават, коментира той.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени