Вебер: Заканите на Рашков са притеснителни. Това не е част от един демократичен процес

По-рано днес българските евродепутати от десницата излязоха с призив ЛИБЕ да разгледа заканите на Бойко Рашков

Бойко Борисов и Манфред Вебер
Бойко Борисов и Манфред Вебер Източник: МС
"Заканите, които служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков отправи от парламентарната трибуна днес, са притеснителни. Това не е част от един демократичен процес". Този коментар на председателят на групата на Европейската народна партия в ЕП беше публикуван във Фейсбук страницата на ЕНП. По-рано днес българските евродепутати от десницата излязоха с призив ЛИБЕ да разгледа заканите на Бойко Рашков, направени от парламентарната трибуна.
 
"Ние, евродепутатите от групата на ГЕРБ-СДС в ЕНП, категорично протестираме срещу реставрирането на практики и политически похвати от времето на репресивния комунистически режим", се казва в декларацията им. По думите им днес, служебният вътрешен министър Бойко Рашков, бивш следовател от времето на комунистическия режим в страната, направил едно напълно недопустимо изказване по стандартите на всеки един парламент.
 
"Той отправи директна закана от трибуната на Народното събрание за разправа с лидера на ГЕРБ г-н Бойко Борисов. Министър Рашков първо съжали, че не се е разправил с него, докато е бил следовател и после се закани, че има време да го направи сега".


Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени