Великобритания и Канада изпратиха спецчасти да обучават армията в Украйна

Те са част от усилията на НАТО за "сдържане на руската агресия"

Британски специални части
Британски специални части Източник: Pixabay

Великобритания изпрати в Украйна елитни спецчасти, които ще обучават украинската армия да използва противотанковите оръжия, изпратени от Лондон, съобщава Sky News. Причината е, че Обединеното кралство се опасява от ескалация на напрежението в региона.

 

В страната е пристигнала група от 30 британски военни от елитните части, която ще обучи украинските въоръжени сили в употребата на новите противотанкови снаряди, изпратени от Великобритания.

 

Обърща се внимание на факта, че става въпрос за военни от специалните части, които участват в новосъздадената бригада на специалните сили на армията. Те са пристигнали в Украйна със същите военни полети, с които Лондон достави 2000 противотанкови оръжия в страната.

 

Канада също изпрати специални части в Украйна, съобщи Global News. Става дума за малък контингент от канадския полк на специалните сили. Разгръщането му е част от усилията на НАТО за "сдържане на руската агресия" в Украйна и за подпомагане на правителството на страната. Освен това звеното има за задача да разработи план за евакуация на дипломатите на Отава в случай на "пълномащабна инвазия". 

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени