Велислав "Гробаря" Минеков демонстрира стряскаща неграмотност

По-късно обаче той поправи грешката в поста си

Минеков носи ковчег заедно с Хаджигенов на миналогодишните метежи
Минеков носи ковчег заедно с Хаджигенов на миналогодишните метежи

Служебният министър на културата Велислав Минеков написа доста интересен пост. В опита си да внесе поредната интрига и оставки, той пожела оставките на ректори, които са станали част от Инициативен комитет за предстоящите президентски избори, съобщава Tribune.

 

"С оглед на ЗВУ, ректорите на ВУЗ би трябвало незабавно да подадат оставка, с оглед на тяхното заявено политическо съпричастие към президентските или парламентарни избори.

Без значение декларираната политическа формация или партия". Това е постът написан от Минеков, който е пропуснал фактът, че няма ЗВУ, а ЗВО, защото не е убразование, а образование. Добре е министърът на Радев да си припомни, че няма ВУЗ, защото са Висши училища. Постът му предизвика истинско удивление, тъй като Минеков е титулуван професор и е назначен за министър на културата и би трябвало да знае тези неща.

 

Неграмотният пост на Минеков
Неграмотният пост на Минеков Източник: Facebook

По-късно обаче той поправи грешката в поста си.

 

Поправеният пост на Минеков
Поправеният пост на Минеков Източник: Facebook

 

Още от "Политика"

Мария Габриел на аудиенция при Н.В. крал Абдула II, крал на Хашемитско кралство Йордания

Акцент на дискусията бяха подобряването на търговско-икономическото сътрудничество, новите технологии и иновациите, сътрудничеството в сферата на отбраната и др.

Прочетете повече прочетете повече

Ген. Попов за забавената помощ за Украйна: На закрито заседание на Комисията по отбрана да се види кой не си е свършил р

Има вероятност при пристигане на новите F-16 България да няма готова инфраструктура за тях. Ще изпаднем в неловко или тежко положение, предупреди той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени