Весела Лечева: Корнелия Нинова и ръководството продължават да унижават БСП

Отказът от писмено споразумение ще вкара БСП в капан, смята Лечева

Весела Лечева и Корнелия Нинова
Весела Лечева и Корнелия Нинова

"Ръководството на БСП продължава да унижава партията ни, сякаш не е достатъчно, че сме трета политическа сила – електорално дъно, което е абсолютен прецедент. Скандално е поведението на водещите лица на БСП, които явно са забравили, че в каквито и преговори да участват, те представляват партия със 130-годишна история. Единият от тях беше "много удовлетворен”, другият пък се чувстваше "много уважен". Това това написа в страницата си във Фейсбук Весела Лечева.

 

По думите й на 5 август членове на ръководството са обявили, че няма да настояват за писмено споразумение с ИТН. Това беше някакъв вид гаранция, че БСП няма да се озове в капан на неясни политики, водени от неясни политици и ръководството я пропиля. "Още по-скандално е, че то само си дава положителна оценка за поведението по време на преговорите с ИТН, а в същото време последните проучвания отчитат спад в подкрепата за БСП", казва още членът на Националния съвет.  

 

"Тяхното лично достойнство може и да е разменна монета за домогване до властта, но те нямат право да търгуват с достойнството на БСП. Сигурна съм, че историческата оценка за тези им действия ще е безкомпромисна, но по-страшното е, че и оценката на избирателите ще е такава", категорична е Весела Лечева.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени