Весела Лечева: Отговорността за провала на БСП е на Нинова

Корнелия Нинова ще проведе срещи с общински и областни председатели в централата на БСП тази събота и неделя

Весела Лечева и Корнелия Нинова
Весела Лечева и Корнелия Нинова

"За пореден път това ръководство на БСП търси формат за срещи с партийни представители, чрез които да получи индулгенция. В случая става въпрос за срещи с общински и областни председатели. Този формат е различен от ръководните ни органи и от него няма да произтекат легитимни решения...Все пак очаквам на този разговор, макар и закъснял и в този формат, лично председателят да поеме отговорност къде сгреши и пред съпартийците си да признае личните си грешки, защото когато търсиш вина у другите, първо трябва да започнеш със себе си". Това написа в страницата си във Фейсбук депутатът от БСП за България, събрал най-много преференции, Весела Лечева. 

Ето и целият пост на Лечева:
"За пореден път това ръководство на БСП търси формат за срещи с партийни представители, чрез които да получи индулгенция. В случая става въпрос за срещи с общински и областни председатели. Този формат е различен от ръководните ни органи и от него няма да произтекат легитимни решения. Все пак очаквам на този разговор, макар и закъснял и в този формат, лично председателят да поеме отговорност къде сгреши и пред съпартийците си да признае личните си грешки, защото когато търсиш вина у другите, първо трябва да започнеш със себе си. Очаквам да признае за грешката си и при формиране на предизборния щаб, за който лично предупредих, че вътре няма хора, които имат опит и знаят как се печелят избори. Очаквам да признае и, че всички органи бяха избрани на един единствен принцип – лоялност към председателя. Очаквам да спре търсенето на "врага с партиен билет". Очаквам и като лидер на европейска демократична партия да поеме персонална политическа отговорност за провала на тези избори. Сегашните партийни органи узакониха непрозрачно и без дискусия скандални кадрови и противоуставни решения. Тези органи подпечатаха нелогични листи и безпрецедентни намеси в решенията на местните структури. Тези органи нарушиха традиции, изграждани с десетилетия и съхранявали до момента партията. Грешките и неосъзнаването продължават с привикването в централата на областни и общински председатели – тези, които никой не попита преди изборите какво мислят за листите и програмата. Този диалог е закъснял, а форматът отново неподходящ. За пореден път са пренебрегнати и кметовете на БСП – тези, които са извоювали победа за партията по места и които реално знаят формулата за успех. Призовавам за нови общопартийни органи, които могат да преведат партията през кризата, в която се намира".

 

Както вече стана ясно, Корнелия Нинова ще проведе срещи с общински и областни председатели в централата на БСП тази събота и неделя.


 

За пореден път това ръководство на БСП търси формат за срещи с партийни представители, чрез които да получи индулгенция....

Публикувахте от Весела Лечева в Петък, 9 април 2021 г.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени