Весела Лечева за саморазправата на Нинова с Добрев: Срам и мракобесие!

Целта е да се пакетират всички инакомислещи и претенденти за председателския пост като партийно зло, прогнозира тя

Весела Лечева и Корнелия Нинова
Весела Лечева и Корнелия Нинова
Срам и мракобесие! Така Весела Лечева определи саморазправата в БСП. Кирил Добрев бе изключен от партията в четвъртък – на неприсъствено заседание на пленума с решение, взето на подпис. Предложението на Корнелия Нинова взриви партията. Срещу него скочиха БСП-София, БСП-Перник, младежката организация, Крум Зарков, Костадин Паскалев и още куп знакови представители на антибългарската шайка БСП.
 
"Това е най-срамният дневен ред на Изпълнителното бюро на БСП до този момент, който е абсолютно безсмислен и безполезен за партията", написа Лечева в пост във Фейсбук. И заяви: "Два дни преди Нова година, неприсъствено, с една точка - изключване на един от най-разпознаваемите членове на партията Кирил Добрев. Това е проверка на всички верни и удобни на ръководството хора да се види дали ще имат смелостта да реагират на този мракобесен Национален съвет и да се постави в страх всеки желаещ пост в правителството или в партията".
 
Целта е да се пакетират всички инакомислещи и претенденти за председателския пост като партийно зло, въпреки че между тях има големи различия, категорична е Лечева.
 
Ето цялата й позиция, публикувана в социалната мрежа:
Винаги съм отстоявала позицията си, независимо дали по този начин съм удобна или не на ръководството на партията. Това е най-срамният дневен ред на Изпълнителното бюро на БСП до този момент, който е абсолютно безсмислен и безполезен за партията.
 
Два дни преди Нова година, неприсъствено, с една точка - изключване на един от най-разпознаваемите членове на партията Кирил Добрев. Това е проверка на всички верни и удобни на ръководството хора да се види дали ще имат смелостта да реагират на този мракобесен Национален съвет и да се постави в страх всеки желаещ пост в правителството или в партията.
 
Това обаче показва и страх от инакомислещи, от хора с влияние в обществото и сред партията, страх за собственото оцеляване. Никога не съм си представяла такива тежки процеси в нашата партия. Нинова иска неистово да оцелее въпреки катастрофалните резултати.
 
С този Национален съвет се показва, че не се иска изглаждане на процесите в партията, а точно обратното. Това също би могло да навреди и на коалицията.
 

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени