Веселин Марешки: Мандатът на Радев е един пропаднал мандат, нищо не свърши за българския народ

"Аз по принцип не говоря безсмислени неща, за мен това е един пропаднал мандат. Питам от миналата година всички журналисти, да ми кажаt едно положително нещо, което е направил Румен Радев за българския народ. Навсякъде има само мълчание", това каза в началото на своето участие в сутрешния блок на НОВА Веселин Марешки, лидер на партия "Воля"

Веселин Марешки в НОВА
Веселин Марешки в НОВА Източник: NOVA

"Аз казах само едно изречение - "за мен цялото това упражнение е израз на уплаха, демонстрация на некомпетентност и страх да бъде взето решение за датата на изборите". Това казах аз. И след това казах на Радев, че два месеца никой не прави промени в Изборния кодекс, защото всеки, който го направи, ще бъде обвинен след това, че прави това в своя полза. Това не е в неговите правомощия. Единственото нещо, което е в неговите правомощия е да определи датата на изборите", добави Марешки. Той цитира мнението на бившия правен съветник на Румен Радев - Борислав Цеков, който вчера каза, че президентът е прибързал с обявяването на датата, а провежданите от Радев консултации са по широк кръг от въпроси, които са извън правомощията на президента. 
"Кой му натиска копчетата и кой му дърпа конците на Радев", риторично попита Марешки. Водещата в НОВА му отговори, като си позволи недопустими определения за Марешки в негово присъствие, наричайки го "фурнаджийска лопата".

"Нивото на разговора падна много при президента. Имаше един кмет във Варна, който също се държеше като интелектуалец и му падна маската. Радев взе да тропа по масата и казах, че няма какво повече да говорим и ще бъде изгонен с камъни, както онзи кмет от Варна. Той е свикнал някой да прави нещо, когато е взел нещо. Аз го питах какво е взел, за да не се противопостави и за да угоди на партиите, които е взел под крилото си", заяви Марешки пред НОВА.

По думите на лидера на партия "Воля" по време на консултациите президентът е обяснил, че неговите правомощия за подписване на указа за датата на вота изтичат на 26 януари. „Президентът Радев поиска 28 март – сега иска по-късна дата. Кой му натиска копчетата, кой му дърпа конците”, попита Марешки.
По думите на лидера на партия Воля по време на консултациите президентът е обяснил, че неговите правомощия за подписване на указа за датата на вота изтичат на 26 януари. „Президентът Радев поиска 28 март – сега иска по-късна дата. Кой му натиска копчетата, кой му дърпа конците”, попита Марешки.

"Не съжалявам, че съм подписал Конституцията, защото е в интерес на българските граждани. Дадохме възможност да се проведе дебата, без да съм навредил. Не прочетох и визията на БСП и няма смисъл да я чета", допълни още Марешки.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени