Вежди Рашидов към новите депутати: Мъдростта се ражда в паметта. Моля ви колеги, мислете! Агресията е най-лесният път към отрицанието

Потънали в кризи, губим посоката си, заяви той

Вежди Рашидов
Вежди Рашидов Източник: Zonanews

Най-добрият пророк на бъдещето е миналото. Така започна обръщението на Вежди Рашидов към депутатите от 48-ото Народно събрание, предаде репортер на Zonanews.

 

"Помня как мечтаех да открия света, порива на младостта, унижението и смените на имената. Помня революцията на палатките, на купоните, Градът на истината, мразовитата зима на 97-ма година", започна той. Най-добрият пророк на бъдещето е миналото. Така започна обръщението на Вежди Рашидов към депутатите от 48-ото Народно събрание.

 

"Помня как мечтаех да открия света, порива на младостта, унижението и смените на имената. Помня революцията на палатките, на купоните, Градът на истината, мразовитата зима на 97-ма година", започна той.

 

Вежди Рашидов при откриването на 48-то НС
Вежди Рашидов при откриването на 48-то НС Източник: Zonanews

"Защо ви разказвам това - защото мъдростта се ражда в паметта. Сега стоим тук след поредната тежка кампания - едни чегъртани, други обидени, анатемосвани. И пак се чудим- защо? Моля ви мислете. Знам, че най-лесно е агресията", подчерта Рашидов. 

 

Знам, че потънали в кризи, губим посоката си. Объркани в спорове, затъваме в антиутопия. След страдания следва отрицания. Така до кога? Нека спорим, но да не се обиждаме. Знам, че бъдещето е светло, а миналото тъмно. Знам, че сме различни. Моля ви за смирение и нека този път излезе нещо по-добро, отбеляза Вежди Рашидов.

 

 След речта депутатите се заклеха.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени