Вежди Рашидов: Подписката за хартиената бюлетина е входирана и ще отиде в правна комисия. Ще пътува по законовия ред

"Като гражданин мнението ми подкрепя подписката" - заяви председателят на Народното събрание

Вежди Рашидов
Вежди Рашидов Източник: Zonanews
Рашидов след срещата на инициативния комитет за хартиената бюлетина съобщи: "Подписката е входирана и ще отиде в правна комисия. Ще пътува по законовия ред".
 
"Като гражданин мнението ми е да подкрепя подписката", каза Рашидов. Според него машинното гласуване отнема конституционно право на гражданите за изборът им на гласуване.
 
"Ще подкрепя с гласа си правото на хората да имат свободно право да избират как да гласуват", заяви той.
 
"Благодаря на Рашидов. Подписката не е само наша, а на хиляди българи. Мнението на повечето лидери на партии ни дава увереност, че мнозинството ще върне отново 700 хил граждани в изборния процес", каза един от вносителите на подписката Станислав Недков (Стъки).

"Най-голямият проблем на машинното гласуване е, че един ограничен кръг от хора ит специалисти имат достъп до тях. Затова тези машини са отречени в Европа, с машини се гласува единствено в България", обоснова мнението си ММА боецът.

"В изборния ден машините изписаха надпис: протоколът е подменен. Защо трябва да гласуваме само с машина и не са даде право да се избира дали с хартия или машина, значи има нещо нередно" - припомни и попита Недков.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени