Вигенин: Денков няма опит за външен министър, Габриел не трябва да съчетава два поста

В София партията е разделена, една част от тях са съгласни с действията, добави той

Кристиян Вигенин
Кристиян Вигенин Източник: Zonanews

Националното ръководство на БСП свали доверието си от групата ни в Столичния общински съвет. Ще предложа на колегите да създадем малка експертна група, която да следи работата на групата на БСП-София в СОС. Това заяви пред БТВ зам.-председателят на БСП и Народното събрание Кристиан Вигенин.

 

Политически не беше необходимо да си обърнат гласовете "за" - щяха да изберат председател на СОС и без гласовете на БСП. В София партията е разделена, една част от тях са съгласни с действията, друга не - и поискаха по-тежки мерки срещу нашите общински съветници, допълни Вигенин по темата. 

 

Имахме предложение да сме част от сгобката, но отказахме, каза още той. 

 

Според него в момента няма спор каква външна политика да води България, а кой да застане на поста. "Не смятам, че трябва да се съчетават постовете на премиер и външен министър, каквато беше идеята за Мария Габриел сред ротацията. Според него Денков също не трябва да бъде министър на външни работи. Защо Николай Денков, който има принос за образованието, трябва да бъде принуждаван да се бори за пост, за който няма познания и опит".

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени