Виктор Орбан обяви победа на изборите в Унгария, похвали се, че може да бъде видяна "от Луната... и от Брюксел". Трябваше да добави - и от Кремъл!

Виктор Орбан превърна някога гордата Унгария, която се сражаваше със съветските окупатори през 1956 г. в "Троянски кон" на Кремъл в ЕС и НАТО

Владимир Путин и Виктор Орбан
Владимир Путин и Виктор Орбан Източник: Прессекретариат на Президента на РФ

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обяви победа на произведените вчера парламентарни избори, предаде Асошиейтед прес. Орбан изнесе 10-минутна реч пред скандиращи "Виктор!" представители и привърженици на партията си ФИДЕС на следизборна проява в Будапеща.

 

"Постигнахме толкова голяма победа, че можете да я видите от Луната и със сигурност можете да я видите от Брюксел", каза близкият до руския военнопрестъпник Путин. Орбан задължително трябваше да добави, че тази негова победа се вижда особено добре от Москва и в Кремъл й се радват безкрайно много. Виктор Орбан превърна някога гордата Унгария, която се сражаваше със съветските окупатори през 1956 г. в "Троянски кон" на Кремъл в ЕС и НАТО. "Sic transit gloria mundi", са казвали древните за такива случаи.

 

"Целият свят видя тази вечер в Будапеща, че християнските демократични политики, консервативните граждански политики и патриотичните политики победиха. Ние казваме на Европа, че това не е миналото, това е бъдещето", заяви Орбан. Странно, след като защитава християнството, как ще обясни другаруването си с кремълския военнопрестъпник, който разрушава църкви (християнски) в Украйна, доведе ислямски терористи, за да се бият срещу християните в Украйна, позволи ислямистки наемници от Близкия изток да избиват християни в окупираните части на граничната държава. И отказва да даде толкова нужната на Украйна военна помощ. Тук българското правителство му партнира в предателството и слугуването на руските интереси, каквото и да говорят на думи.

 

При 75 процента преброени гласове предвожданата от ФИДЕС коалиция печели 54,5 процента от вота, докато проевропейската опозиционна коалиция "Обединени за Унгария" получава близо 34 процента от вота, показват данни на националната избирателна комисия.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени