Виктория Василева, ИТН: Протестърските партии се бореха за постове и влияние, полудяха като не ги получиха

Поставиха взаимноизключващи се условия, разкри някогашната дясна ръка на Христо Бисеров в СДС

Виктория Василева
Виктория Василева Източник: БНТ
Никога не са искали споразумение с ИТН, доказаха го с взаимноизключващите се условия, които поставиха. Това заяви пред журналисти Виктория Василева от "Има такъв народ". От ИТН обвиниха другите парламентарни групи, с които водиха разговори, че са се борили за постове и влияние. "И като не ги получиха, това ги доведе до лудост", коментира някогашната дясна ръка на Христо Бисеров в СДС. Според ИТН никой не иска споразумение , защото са поставили неизпълними условия.
 
"Твърдят, че говорим нагло и безцеремонно - не, ние просто сме честни и истински, не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази. Очевидно е, че не са свикнали на такъв взик и такова поведение. Свикнали са всичко да се урежда с шушукане в ъглите на НС за предварителното договаряне на порции", каза Василева.
 
"От няколко месеца всички ни дават уроци по парламентаризъм и твърдят, че знаят кое как се прави, те били вещи в тази работа. Нека ви кажем как ние видяхме парламентаризма през последните две седмици. Парламентаризмът се изразява в това едно да говорят на срещите с ръководството на парламентарната ни група, друго да говорят пред медиите и трето да говорят пред групите си. Парламентаризмът се изразява в репликата: "Обещайте му нещо на Христо, пък после няма да го изпълните". Парламентаризмът се свежда до: "Моля ви направете правителство, защото в следващия парламент няма да влезем", коментира Василева.

"Парламентаризмът е реплика от типа: "Махнете този, сложете, който и да е, само не този. Парламентаръзмът е готовност на един господин да се жертва за министър, само дето никой не го е канил. Това е техният парламентаризъм, но не е нашият и никога няма да бъде. За тях е нахалство, че предложихме правителство с 65 народни представители. Не беше ли нахалство от тяхна страна в 45-ия парламент, когато бяхме 5, да ни умоляват със сълзи на очи да направим правителство и то без условия, защото се страхуваха от избори", добави главният секретар на ИТН Виктория Василева.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени