Виктория Василева: Ще ми се да спрем вече да обсъждаме темата "Петър Илиев"

Намирам прилики и разлики между Петков и Василев и арт инсталациите на Кристо и Жан-Клод, заяви тя

Виктория Василева
Виктория Василева Източник: БНТ

Ще има обновяване на редиците в "Има такъв народ", днес изтича крайният срок за номинациите. Ще ми се да спрем вече да обсъждаме темата "Петър Илиев", защото този казус е от времето преди ние да работим с господин Илиев, ние ползваме страшно много хора, които стоят зад кадър и не са в листи. Това коментира в "Денят започва" по БНТ Виктория Василева, главен секретар на "Има такъв народ".

 

По думите ѝ с ГЕРБ и ДПС разговор не би могло да има. "Няма как да имаме допирни точки. Очевидно от наша страна има желание за диалог извън тези две партии, ние сме открити. Компромисите, които ще бъдат необходими, ще бъдат направени. Продължаваме да настояваме, че е важна политиката. Ако зад нас стояха олигархични интереси - щеше да има правителство", допълни Виктория Василева.

 

Според нея ще е по-опасно да няма правителство, тъй като има тежки проблеми, които се нуждаят от редовен кабинет. Виктория Василева изрази категоричност, че от "Има такъв народ" са последователни за подкрепата към Румен Радев.

 

"Намирам прилики и разлики между Петков и Василев и арт инсталациите на Кристо и Жан-Клод, за разлика от арт инсталацията на Кристо, където знаем какво представлява сградата, която той опакова. При новата коалиция засега виждаме само опаковката, но не виждаме съдържанието на тази нова формация, нека да видим техните приоритети, за да видим по кои можем да видим диалог", добави Виктория Василева.

 

Тя подчерта, че проблемите в енергетиката са заложени от десетилетие и са "замитани под килима". Интересен двоен стандарт предлага Василева - няма да говорим за проблемите, които ние от ИТН създаваме, но ще търсим несъществуващи такива и то десетилетия назад.

 

Бившата дясна ръка на Христо Бисеров в СДС отказва да говори за изключително скандалната тема с плагиатстването на Петър Илиев, доказано и обявено от авторитетна академична комусия, но иначе нищо няма да ни спре да въртим едни и същи овехтели опорки за другите. 

 

"Ваксинирането трябва да е собствено решение, което да не бъде взето под натиск", каза още Виктория Василева.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени