Виолета Комитова: Възможна е коалиция между ГЕРБ и ДБ - позициите им са много сходни

Виолета Комитова подчерта, че България в еврозоната е дългосрочна задача, но ако си стоим бедни и с голям дефицит, не можем да убедим обществото, че можем да влезем в клуба на богатите

Виолета Комитова
Виолета Комитова Източник: МРРБ

Депутатът и заместник-председател на "Български възход" Виолета Комитова е видяла един спектакъл "Депутат на инат" в първите дни на 48-ото Народно събрание с избирането на шеф на законодателния орган. Трябва да бъде съставено антикризисно правителство, заради кризите, в които се намираме, настоя тя в студиото на bTV.

 

Според нея е възможна дясна коалиция, тъй като ДБ и ГЕРБ са много близки в позициите си по много въпроси. В парламента видяхме много евроатлантически ориентирани партии, които се разделиха на европейци и атлантици, каза тя.


Според Комитова, ако партиите са съгласни да се премахнат корупционните практики и да се защитава националният интерес, БВ са готови да работят с всички партии без изключение. БВ все още не са водили разговори с партиите кой с кого ще работи.

 

Български възход ще работят за разумни предложения в Бюджет 2023 г. Виолета Комитова призова партиите, когато искат увеличаване на някакви разходи в социалните сфери, да удостоверяват откъде виждат, че ще дойдат средствата.

 

Виолета Комитова подчерта, че България в еврозоната е дългосрочна задача, но ако си стоим бедни и с голям дефицит, не можем да убедим обществото, че можем да влезем в клуба на богатите.

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Делян Пеевски: Отказах на Христо Иванов делкането, седя в скута ми, пи мазно турско кафе, иска Андрей Янкулов за главен

Изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени