Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще вземе участие във форум "ЕС се среща с Балканите" (EU meets the Balkans)

От 14 ч. в МВнР вицепремиерът и министър  на външните работи Мария Габриел и проф. Георги Фотев, председател на Консултативния съвет, ще представят проект на външнополитическа стратегия на България

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Facebook

Събитието се провежда за трета поредна година и е посветено на стратегията на ЕС към региона на Балканите. Организирано е  от Европейския либерален форум, с подкрепата на "Алианс на либералите и демократите за Европа" (АЛДЕ) и Атлантическия клуб в България.

 

Форумът ще се състои на 08 април 2024 г. в "София тех парк" от 10:00 ч.  и ще бъде открит от заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел и Оливер Вархей, европейски комисар по съседство и разширяване. С видеобръщение ще се включи и председателят на Европейския парламент Роберта Мецола.

 

Акцент ще бъде поставен върху темата за разширяването на ЕС на фона на променената среда за сигурност заради войната на Русия в Украйна.

 

От 14 ч. в МВнР вицепремиерът и министър  на външните работи на  Република България Мария Габриел и професор Георги Фотев, председател на Консултативния съвет, ще представят проект на външнополитическа стратегия на България.
 
Документът е изготвен след широко експертно и обществено обсъждане. Стратегията има за цел да увеличи предвидимостта и подкрепата за българската външна политика и да повиши авторитета на българската дипломатическа служба.

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени