Владимир Кисьов: Не може да оставим Захарова да нарича българите варвари, думите й са заплаха към България,

Митрофанова трябва да даде обяснения, добави първият главен преговарящ на България с ЕС

Владимир Кисьов
Владимир Кисьов Източник: Zonanews

Това е най-високият паметник в страната, грешно построен, от грешно правителство, в грешно време. Това ли ще показваме на бъдещото поколение, запита Кисьов.

 

"В 21-ви век да оставим говорителя на руското външно министерство Мария Захарова да оставим да нарича българите варвари, след като окупацията е варварство и още по-голямото, избиването сега на хора в Украйна, нека разберем кой е варварин и още по-голям хитлерист от Хитлер. Думите на Захарова задължават Външно министерство да извика руския посланик Елеонора Митрофанова да я попита как може да се отправят заплахи към суверенна държава, защото това е явна заплаха", каза дипломатът. 

 

Той изтъкна мотивите за преместването на паметника – комунистическият режим беше обявен за престъпен. "Най-големият водач на комунистическия режим – СССР, окупира България и ние изграждаме паметник на окупатора. Тук не може да има интерпретации. От кое са ни освободили? След като България застава на страната на СССР, не е нужно да бъде нападана, да се влиза тук и да не говорим какво е вършено и със семейства, и с хора в България. Когато говорим за история – историята е центъра на София и Княжеска градина. Мемориалът може да се съхранява в музей", каза Кисьов.

 

Според него е добре там да остане градина, може да има подземен паметник, ледена пързалка.

 

За ситуацията в Столичния общински съвет той каза, че е странно целият съвет да зависи от решението на един човек да не си оттегли кандидатурата, да няма воля на новоизбрания кмет да потърси съмишленици и мнозинство. Борис Бонев сам си подля вода като каза, че не иска да търси подкрепа от ГЕРБ.

 

"Мисля че Бонев трябва да се откаже от кандидатурата си и да изберат председател от някоя от малките групи, не може да управляват София без ГЕРБ-СДС. София няма да има новогодишен концерт, София е тъмна", каза Кисьов.

 

За частичната покана за Шенген първият главен преговарящ на България с ЕС каза, че ако няма дата за пълноправно – и сухопътно влизане на страната ни в този съюз, е по-добре да не го приемаме.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени