Владислав Горанов след разпита: Да арестуваш лидера на опозицията е крайно отчаян и инфантилен ход

Не ми се иска да съдя държавата заради глупостта на някого, коментира още той

Владислав Горанов
Владислав Горанов Източник: Zonanews

"Не ми се иска да съдя държавата заради глупостта на някого. Нови въпроси на разпита нямаше. По същия случай съм давал няколко пъти показания, така че мисля, че е изчерпан". Това каза пред журналисти след разпита в прокуратурата бившият финансов министър Владислав Горанов. 

 

"Темата на разпита беше свидетелските показания на свидетеля Петков. Той инициира всичко дотук - арестът на лидера на опозицията и всички незаконни действия, свързани с това", заяви той. И добави: "Свидетелят Петков участва в опит за разчистване на сметки с опозицията в момент, в който има далеч по-големи кризи в държавата. За мен продължава да буди недоумение защо се стигна до толкова откровено нарушаване на закона, защото да арестуваш лидера на опозицията е крайно отчаян и инфантилен ход". 

 

По думите му арестите вече са обжалвани. На въпрос виждал ли се е преди с Васил Божков, Горанов отговори, че двамата са се виждали в Министерството на финансите, за да обсъждат различни теми. Бившият финансов министър допълни още, че е виждал Божков в Министерския съвет във връзка със срещи, свързани с футбола.

 

Той коментира също, че Законът за хазарта в частта с облагането на хазартните игри не е променян от края на 2014 г. "Каквото и да твърди Васил Божков, Законът за хазарта не е променян", подчерта бившият финансов министър и поясни, че той не го е рекетирал, както и обратното.

 

Попитан как са се държали с него в ареста, Горанов посочи, че не е имало некоректно поведение на полицейските власти.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени