Владислав Панев: Имахме добри коалиционни взаимоотношения с БСП, бихме говорили пак

Той добави, че могат да седнат и да говорят с всеки от досегашните си коалиционни партньори

Владислав Панев от ДБ често може да бъде засечен сред бившите комунисти
Владислав Панев от ДБ често може да бъде засечен сред бившите комунисти Източник: Zonanews

"Бихме говорили и с БСП, тъй като имахме сравнително добри коалиционни взаимоотношения досега. Изборите са вариант, ако не успеят да формират мнозинство. Третият мандат е важен по няколко причини. Първо, че наред с всички останали кризи отсега се задава глобална рецесия".

 

Това заяви пред БНТ Владислав Панев от "Демократична България". По думите му в резултат на това се очаква и търсенето да намалее и от там българският износ да пострада през следващите няколко месеца.

"Това означава по-високи лихви и по-висока безработица, вероятно спад на цените на активите. Досега проблемът беше високата инфлация, от сега нататък проблемът може би, това индикират пазарите, ще бъдат влошените условия за бизнес и ние имаме нужда от План за възстановяване, по който да получим първо едни пари, които да инвестираме умно в инфраструктура - енергийна, железопътна", допълни Владислав Панев.

Според него с такива икономически аргументи от "Демократична България" биха тръгнали към преговори. Владислав Панев заяви, че могат да седнат и да говорят с всеки от досегашните си коалиционни партньори.

"Условието е програмата - какво трябва да бъде извършено в парламента и изпълнителната власт за няколко месеца", каза още Владислав Панев.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени