Владислав Панев: Пълна прозрачност по имотните сделки на Василев и Лорер е "лекарството"

На въпрос, свързан с евентуален разпад на коалицията, Панев заяви, че не вярва това да се случи

Владислав Панев, ПП-ДБ
Владислав Панев, ПП-ДБ Източник: Zonanews

Според Владислав Панев - зам.председател на ПП-ДБ - поуката от гласуването за конституционни съдии, е че трябва да се изработи ясен механизъм оттук нататък за избора на регулатори, които предстоят. Това заяви той по БНТ.

 

"Поуката от гласуването за КС е, че трябва да изработим ясен механизъм за регулаторите, които идват след това - Комисия за защита на конкуренцията, Комисията за финансов надзор. Едните предлагат едни имена, другите предлагат други и след това всички трябва да ги гласуват", допълни той.

 

По думите му изборът на Десислава Атанасова за конституционен съдия е знак, че групата на управляващото мнозинство "трябва да седне заедно на масата" и да изработи ясени механизми занапред как да стават тези назначения. Той уточни, че няма нищо персонално към фигурата на Атанасова, но посочи, че според него е "прекалено политическо лице".

 

На въпрос, свързан с евентуален разпад на коалицията, Панев заяви, че не вярва това да се случи. "Всичко е възможно, разбира се. Но по-скоро не вярвам това да се случи. Ние и преди сме имали гласувания, които са били различни, главно по темата за енергетиката", уточни зам.председателят на ПП-ДБ.

 

С "пълна прозрачност на сделките" Панев коментира имотните афери на Асен Василев и Лорер. "Пълна прозрачност по тези сделки би било лекарството, които би обезвредило всякакви евентуални бомби", категоричен беше той. 

 

"То е нормално да има скандали точно преди ротацията, тъй като когато става въпрос за имена на министри, винаги стават интриги, стават интересни неща", подчерта Владислав Панев.

 

Той акцентира върху това, че най-добрия вариант преди ротацията е премиерът Денков и вицепремиерът Габриел да направят анализ и след това да излязат с предложения.

 

"Не става въпрос за искане на министри, поне при мен, а да сложим на масата истинските реформи, които трябва да се случат", обобщи зам.-председателят на ПП-ДБ.

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени