Вместо да отговаря за похарчените пари, Росина Станиславова, кмет на район "Красно село", нападна ГЕРБ защо я питат

Заплатата й като кмет е 2400 лв. и е получила 7600 лв. като ръководител на проекта

Росина Станиславова и Георги Георгиев
Росина Станиславова и Георги Георгиев Източник: БНТ

Кметът от ДеБъ на район "Красно село" Росина Станиславова беше гост тази сутрин в "Денят започва" заедно с председателя на ресорната финансова комисия в Софийския общински съвет Георги Георгиев, който я обвинява в злоупотреби. Последните данни сочат, че само на 5 души, между които и самата кметица, са изплатени 41 526 лв. по проекта в "Красно село" за възрастните болни от Ковид-19. Според Станиславова се прави опит за скандал чрез манипулация. Кметицата от криптоболшевишката секта ДеБъ си позволи дори клеветнически твърдения към председателя на комисията по финанси в СОС (че бил предоставил документи с невярно съдържание), за което беше предупредена от Георги Георгиев, че думите й могат да бъдат съставомерни за деянието "клевета".

 

Георги Георгиев каза, че е получил жалба от гражданин, която е изпратена до кмета на района.
"Това е началото за моя опит за разследване. Като общински съветник имам право да питам как се изразходват общински пари. При 4 писма аз не получавам отговор, заяви председателят на финансовата комисия към СОС Георги Георгиев. Имам право да питам как се разходват общинските пари", каза Георгиев. Общинският съвет април 2020 г. е одобрил кандидатстването по този проект.

 

"Ние сме дължни като орган, който е разрешил участието в този проект, да извършим проверка за разходването на средствата по този въпрос". Така отговори Георги Георгиев на опитите на кметицата от ДеБъ да манипулира зрителите с твърдението, че парите не били общински, а европейски, ерго Софийска община няма право да проверява как те се изразходват. Той попита кмета на район "Красно село" Станиславова дали е сключила договор със себе си. "Правилата се еднакви за всички, дори и колегите от ДБ ме подкрепиха в искането за отговор как са изразходвани тези пари", добави Георгиев. 

 

"Аз съм ръководител на европейски проект и като такъв имам заложени пари за управление и моят управленски екип е от 5 човека. Когато няма капацитет изграден в администрацията за ръководенето на такива проекти, няма друга логика освен кметът да вземе нещата в свои пари и да ръководи проекта", най-накрая изплю камъчето Станиславова, че има такъв договор подписан със самата нея и, че тя получава пари извън заплатата си по този проект. Заплатата й като кмет е 2400 лв. и е получила 7600 лв. като ръководител на проекта. Поведението да се укрива настойчиво информация, да изпращаме 4 писма, на 1 заседание на комисия,та да се налага медиите да ни помогнат, е крайно подозрително. Не може да се работи така, завърши Георгиев. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени