ВМРО предлага закриване на КЕВР и създаване на две комисии

Това се посочва в писмо, подписано от Карлос Контрера

Карлос Контрера
Карлос Контрера Източник: Скрийншот/YouTube

ВМРО предлага закриване на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) в настоящия й вид и създаване на две независими комисии - за енергетика и за ВиК услуги. Това се посочва в писмо, подписано от члена на ръководството на ВМРО и председател на групата "Патриоти за София" в Столичния общински съвет (СОС) Карлос Контрера, изпратено до всички парламентарни групи в 47-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на партията.

От ВМРО смятат още, че настоящият модел е доказано нефункционален и не отговаря на очакванията на гражданите за повече справедливост, яснота при вземането на решения и най-вече ефективност по отношение на контрола на енергийните и ВиК дружествата.

"Поради това предлагаме, вместо да започва процедурата по избор на председател на КЕВР и нейни членове, да се предприеме кардинална реформа по отношение на тези регулаторни функции", се посочва в писмото.

Още от "Политика"

ГЕРБ: Откакто "Промяната" е на власт, не е направено нищо за българската околна среда

Младен Шишков припомни, че по отношение на околната среда ГЕРБ винаги са поддържали българското законодателство в съответствие с европейското в сроковете, определени от ЕК

Прочетете повече прочетете повече

Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов: ЕК върна Стратегическия план на България с 200 забележки

Проектът на Стратегическия план бе публикуван за обществено обсъждане на 1 март 2022 г. за период от 30 дни. Още тогава много от браншовите организации изказаха своето недоволство

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени