ВМРО предлага закриване на КЕВР и създаване на две комисии

Това се посочва в писмо, подписано от Карлос Контрера

Карлос Контрера
Карлос Контрера Източник: Скрийншот/YouTube

ВМРО предлага закриване на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) в настоящия й вид и създаване на две независими комисии - за енергетика и за ВиК услуги. Това се посочва в писмо, подписано от члена на ръководството на ВМРО и председател на групата "Патриоти за София" в Столичния общински съвет (СОС) Карлос Контрера, изпратено до всички парламентарни групи в 47-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на партията.

От ВМРО смятат още, че настоящият модел е доказано нефункционален и не отговаря на очакванията на гражданите за повече справедливост, яснота при вземането на решения и най-вече ефективност по отношение на контрола на енергийните и ВиК дружествата.

"Поради това предлагаме, вместо да започва процедурата по избор на председател на КЕВР и нейни членове, да се предприеме кардинална реформа по отношение на тези регулаторни функции", се посочва в писмото.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени