ВМРО ще протестират днес пред президентството по време на Консултативния съвет за национална сигурност

Ако бъде направено отстъпление, ВМРО ще започне процедура за свикване на национален референдум

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов Източник: ВМРО

ВМРО излиза на протест пред президентството по време на Консултативния съвет за национална сигурност. Патриотите настояват за национален референдум за Северна Македония. Протестът на ВМРО, обявен като мирно събиране на „Дондуков“ 2, е провокиран от противоречивите изказвания на министър-председателя Кирил Петков, както и някои негови действия, съобщи БНР.

 

Патриотичната формация посочва, че едно от тях е изпращането на външнополитическия съветник на премиера Весела Чернева в Скопие, без да е ясно с каква цел е направена визитата и какво е обсъждано. От партията на Красимир Каракачанов припомнят, че Весела Чернева е един от най-големите критици на наложеното българско вето за членството на Република Северна Македония в Европейския съюз.

 

От ВМРО отново призовават всички партии в парламента да не отстъпват от вече поставените условия – да бъдат гарантирани правата на българите от другата страна на границата, да се сложи край на езика на омразата към България и да бъде призната общата история до 1944 г. Ако бъде направено отстъпление, ВМРО ще започне процедура за свикване на национален референдум. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени