ВМРО в алианс с Льо Пен и Джорджа Мелони от неофашистката партия "Италиански братя"

Днешното споразумение е основополагащият камък за учредяването на голям алианс в Европейския парламент, заявяват подписалите се в декларацията

Каракачанов, Мелони, Салвини, Орбан, Льо Пен, Абаскал и Качински
Каракачанов, Мелони, Салвини, Орбан, Льо Пен, Абаскал и Качински Източник: Zonanews

Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен и петнайсетина нейни съюзници в Европа, включително унгарският премиер Виктор Орбан, публикуваха днес "обща декларация", представена като "основополагащ камък" на един алианс в Европейския парламент, целящ да "реформира Европа", предаде Франс прес.

 

Към декларацията са се присъединили още лидерът на италианската партия "Лига" Матео Салвини, лидерът на полската управляваща партия "Право и справедливост" Ярослав Качински, водачът на партия "Вокс" в Испания Сантяго Абаскал и лидерката на неофашистката партия "Италиански братя" Джорджа Мелони, корените на която се проследяват до Movimento Sociale Italiano (MSI), създадено от съюзниците на Мусолини след 1945 г. Сред другите видни крайнодесни партии са австрийската Партия на свободата и белгийската формация Vlaams Belang, уточниха от "Национален сбор". 

 

Декларацията е подписана също от българската партия ВМРО, съобщи австрийската агенция АПА. "Във време, когато глобалисти и проевропейци, чийто главен представител във Франция е Еманюел Макрон, лансират Конференцията за бъдещето на Европа, която има за цел да засили властта на европейските институции, днешното споразумение е основополагащият камък за учредяването на голям алианс в Европейския парламент", заявяват подписалите се в декларацията.

Още от "Политика"

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени